Πολιτική

09/05/2011 - 21:50

O Γιώργος Πάλλης στο Πολιχνίτο

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή Πορείας», Γιώργος Πάλλης, επισκέφτηκε  το Σάββατο 7/5/11 τη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου , παραβρέθηκε στις συνεδριάσεις των τοπικών συμβουλίων Πολιχνίτου και Βρίσσας και έκανε την παρακάτω δήλωση :

 «Η καταψήφιση των αυξήσεων των ανταποδοτικών τελών , καθώς και η έντονη  ανησυχία και διαμαρτυρία  των εκλεγμένων στα τοπικά συμβούλια, για των ρόλο και τις αρμοδιότητες που επιτελούν αυτά, αποδεικνύουν ότι η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει λάθος δρόμο, μακριά από τις ανάγκες της καθημερινότητας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι δημότες των χωριών μας. Θέματα όπως η δημιουργία Γραφείου Κίνησης Οχημάτων στην Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου με στόχο την οικονομία και την διαφάνεια, η λειτουργία του γηροκομείου και ο καθαρισμός της παραλίας των Βατερών, με την ταυτόχρονη αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο αποτελούν ζητήματα που χρίζουν  άμεσης αντιμετώπισης. Επίσης είναι φανερό ότι η πραγματική καταγραφή της επιφανείας των κτηρίων είναι αρκετή ώστε όχι μόνο να μην επιβληθεί καμία αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη, αλλά μπορεί να επιφέρει και μείωση  αυτών.

 Η Δημοτική Αρχή αν πραγματικά νοιάζεται για τους δημότες και τον τόπο μας, πρέπει να εγκαταλείψει τις λανθασμένες, συγκεντρωτικές πρακτικές άσκησης διοίκησης και εξουσίας και να αξιοποιήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου. Η παραχώρηση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων και πόρων στα τοπικά συμβούλια , μαζί με την ανάθεση επιμέρους ευθηνών και αρμοδιοτήτων  σε αυτά, αποτελεί την επιλογή που θα κρατήσει το νησί όρθιο στα πόδια του. Εμείς, από την πλευρά μας, θα βρισκόμαστε κοντά στους δημότες και θα καταθέτουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας για πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή.»

Μοιράσου το άρθρο!