Πολιτική

28/09/2015 - 15:21

O Γιούνκερ απάντησε - Αποδίδει καρπούς η προσπάθεια του Δημάρχου Λέσβου

Ο

κ. Carlo Zadra , εκ μέρους του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jean – Claude Junker, έστειλε την παρακάτω απαντητική επιστολή στο Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, σχετικά με την πρόταση του Δήμου Λέσβου, για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης.

Ακολουθεί, η μεταφρασμένη στα Ελληνικά επιστολή, του κ. Carlo Zadra.

«Αγαπητέ κ. Γαληνέ,

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούνκερ, μου ζήτησε να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας στις 15 Σεπτεμβρίου 2015, στην οποία επισυνάπτετε την πρόταση του Δήμου Λέσβου σχετικά με τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

Ο κ. Γιούνκερ μου ζήτησε να σας ενημερώσω ότι ο υπεύθυνος επίτροπος μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας, κ. Αβραμόπουλος εξετάζει όλα τα θέματα που αναφέρετε και θα σας απαντήσει γρήγορα.

Με εκτίμηση,

Carlo Zadra»

 

Σε σχετική δήλωσή του, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, αναφέρει τα εξής:

«Η άμεση ανταπόκριση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ, δείχνει ότι με τη συντονισμένη και συστηματική προσπάθεια μας, η Λέσβος έχει αποκτήσει φωνή και ουσιαστική παρέμβαση στα αρμόδια για το μεταναστευτικό, Ευρωπαϊκά όργανα. Η πρόταση του Δήμου Λέσβου, για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, εξετάζεται διεξοδικά και ευελπιστούμε να  γίνει κομμάτι του σχεδιασμού, για την εφαρμογή της κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση». 

 


 Διαβάστε εδώ την πρόταση του Δημάρχου Λέσβου όπως αναρτήθηκε στο Lesvosnews.net  15/09/2015

Μοιράσου το άρθρο!