Πολιτική

24/06/2013 - 21:15

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου Υπουργός Δικαιοσύνης

trong>Ανακοινώθηκε  η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης.

Μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ σαρωτικές είναι οι αλλαγές σε όλα τα Υπουργεία. Σημαντική είναι η αναβάθμιση του συμπατριώτη μας και Βουλευτή Επικρατείας κ. Χαράλαμπου Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου μετακομίζει από το Υπουργείο Εσωτερικών (ήταν Αναπληρωτής Υπουργός) στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο κ. Αθανασίου αναλαμβάνει τα ηνία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τον κ. Ρουπακιώτη της ΔΗΜΑΡ που αποχώρησε από την Κυβέρνηση.


Ο  Χαραλάμπος Αθανασίου γεννήθηκε στις 18 Απριλίου του 1946, είναι παντρεμένος με τη Μαριάνθη Αθανασίου, έχει δυο παιδιά, την Ελένη που είναι δικηγόρος Αθηνών και τον Χριστοφά που είναι μηχανικός και πρόσφατα έγινε και παππούς.

Ο κ. Αθανασίου, μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο Αρρένων της Μυτιλήνης, σπούδασε στη Νομική Αθηνών, όπου εισήχθη 13ος ανάμεσα σε 750 άτομα, απέκτησε το πτυχίο του το 1971 και το 1975 εισήλθε στο δικαστικό σώμα, κατόπιν εξετάσεων. Βαθύς γνώστης των θεμάτων της δικαιοσύνης, πέρασε από όλα τα στάδια στην πολυετή καριέρα του: πάρεδρος του Πρωτοδικείου Αθηνών, πρόεδρος των Πρωτοδικείων Αθηνών και Σύρου, προϊστάμενος του Ειρηνοδικείου Αθηνών, εφέτης και Αρεοπαγίτης.

Είναι από τα πρόσωπα που έχουν κάνει πολλές προτάσεις για τη βελτίωση του συστήματος δικαιοσύνης και λόγω της στάσης του σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις οι συνάδελφοί του τον τίμησαν με ποσοστό ψήφων άνω του 70% και του πιστώνουν ότι με την επιλογή του να πρωτοστατήσει στην υιοθέτηση του ενιαίου ψηφοδελτίου κράτησε την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μακριά από τα κόμματα.

Πολλές φορές ενόχλησε τους πολιτικούς, προς τους οποίους απηύθυνε παραίνεση, ώστε «να προβαίνουν στη σύσταση Εξεταστικών και Προανακριτικών Επιτροπών με φειδώ. Μάλιστα είχε προβλέψει πως «θα έρθει η εποχή που οι υπουργοί θα αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις με υψηλό οικονομικό αντίκρισμα».
 
Εχει παραδεχθεί δημόσια τι η δικαιοσύνη ασθενεί αφού επί πολλά χρόνια υπολειτουργεί λόγω έλλειψης υποδομών και έχει επισημάνει πως η τροποποίηση δικαστικών κωδίκων για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης έγινε πολλές φορές στο παρελθόν για λόγους επικοινωνιακούς..

Στις τελευταίες εκλογές ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Μοιράσου το άρθρο!