Πολιτική

08/04/2024 - 08:50

Ο Ιάσων Πιπίνης στο Συνέδριο της Ν.Δ.: «Ο λαϊκισμός απειλεί τη Δημοκρατία»

Στους «λαϊκιστές» και στον λαϊκισμό που, όπως υποστήριξε, «απειλούν τη Δημοκρατία», αναφέρθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού με καταγωγή από το Μεσότοπο, κ. Ιάσων Πιπίνης, από το βήμα του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Πιπίνης επιτέθηκε εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «στο παρελθόν είχαν προσεγγίσει με στρεβλό τρόπο τη Λατινική Αμερική, πότε ζητώντας φθηνό πετρέλαιο σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πότε λαμβάνοντας συμβουλές από αυταρχικά καθεστώτα για τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ. Αυτοί σήμερα κουνάνε το δάχτυλο στην κυβέρνηση και μιλάνε για Κράτος Δικαίου», τόνισε ο κ. Πιπίνης.

«Ως δημοσιογράφος στο παρελθόν είχα αποκαλύψει τις προνομιακές και ομολογουμένως περίεργες σχέσεις με το αυταρχικό καθεστώς του Μαδούρο και για αυτές μου τις αποκαλύψεις είχα δεχθεί επιθέσεις, ύβρεις, ακόμη και απειλές από τα γνωστά αλλά ανώνυμα τρολ του διαδικτύου», κατέληξε ο κ. Πιπίνης.

Στο Συνέδριο της Ν.Δ., τις τριήμερες εργασίες του οποίου έκλεισε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο στενός συνεργάτης του μεταξύ άλλων μίλησε για το έργο του στην κυβέρνηση, και ειδικότερα στο κομμάτι των διεθνών σχέσεων. «Τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζουμε σημαντικά τις σχέσεις μας με τη Λατινική Αμερική, κερδίζοντας νέους διεθνείς συμμάχους, πολύτιμοι σε ψηφίσματα που μπορούν να μας στηρίξουν στις διαφορές μας με την Τουρκία για παράδειγμα, απλώνοντας γέφυρες στην ομογένεια στις χώρες αυτές. Ανοίξαμε μια νέα πρεσβεία στον Παναμά, για πρώτη φορά η Ελλάδα εισήλθε με το καθεστώς Παρατηρητή σε τρεις Περιφερειακούς οργανισμούς, την Κοινότητα των Άνδεων, την Caricom της Καραϊβικής, τον Sica της Κεντρικής Αμερικής. Ενισχύουμε την παρουσία μας σε αυτήν την περιοχή. Ο ΕΟΤ άνοιξε Γραφείο στη Μαδρίτη στοχεύοντας κυρίως στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια στην εξωτερική της πολιτική, κοιτάζοντας και πέρα από τη γειτονιά μας, αναζητώντας πάντα εθνικά οφέλη», υποστήριξε ο κ. Πιπίνης.

Μοιράσου το άρθρο!