Πολιτική

06/08/2011 - 08:09

«Ο Ηλίας του 16ου» Δευτέρα 8 Αυγούστου στο Μεσότοπο

«Ο Ηλίας του 16ου» από τη θεατρική ομάδα «Οι Άκρον Άωτο» του Παραρτήματος του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η θεατρική ομάδα του Παραρτήματος του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» σε Μεσότοπο και Μυτιλήνη το καλοκαίρι και το χειμώνα του 2009, με το θεατρικό έργο «Της Κακομοίρας», των αδερφών Γιαννακόπουλων, αποφάσισε να παρουσιάσει και φέτος μια πολύ γνωστή και διαχρονική κωμωδία στο θεατρόφιλο κοινό του νησιού μας.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία Μεσοτόπου, θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στον αύλειο χώρο της αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μεσοτόπου το έργο των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου «Ο Ηλίας του 16ου» σε σκηνοθεσία και πάλι του προέδρου του Παραρτήματος και πρωταγωνιστή του έργου, Παναγιώτη Κουρλή.

Η θεατρική ομάδα απέκτησε και όνομα και λέγεται «Οι Άκρον Άωτο». Απαρτίζεται από 16 άτομα και αξίζει πραγματικά τον κόπο να δούμε αυτή την ερασιτεχνική αλλά σπουδαία δουλειά των νέων κυρίως παιδιών του Μεσοτόπου που θα σας καταπλήξουν με την ερμηνεία τους.

Οι ηθοποιοί

Οι άνθρωποι του Παραρτήματος που πήραν μέρος ως ηθοποιοί είναι: Γωγής Βαγγέλης (Λάμπρος), Ζουμπουλής Νίκος (Βαγγέλης), Κουρλής Λουκάς (Σπανομαρίας), Ζαγκούλης Βασίλης (Υπαστυνόμος), Γαβρήλος Π. Ιωσηφέλλης (Θωμάς), Κουρλής Παναγιώτης (Ηλίας), Καρδαρά Αφροδίτη (Αλέκα), Ιωσηφέλλης Μπάμπης (Ορέστης), Τρυγώνης Λευτέρης(Πανάγος), Βακάλη Μαρία (Τασία), Ζαγκούλης Νίκος (Αρχιφύλαξ), Βασίλα Μαγδαληνή (Έλλη), Καραστεφανή Βασιλική (Λουκία), Βουδούρη Ευτυχία (Λογοθέτη), Βασίλας Λευτέρης (Πόλισμαν), Πίτσα Χρυσούλα (Γειτόνισσα).

Τα ρούχα της παράστασης

Η παράσταση έχει πολλά σκηνικά ιδιαίτερης τεχνικής δυσκολίας και κόστους κατασκευής και για τα ρούχα των τεσσάρων ένστολων αστυνομικών εποχής δόθηκε ειδική παραγγελία στο γνωστό κατάστημα στρατιωτικών ειδών του κυρίου Κοσσυβά Αθανάσιου στην Αθήνα (Ακαδημίας 26) για να είναι όσο το δυνατόν πιο άρτια η εικόνα των στολών των πρωταγωνιστών. Τον ευχαριστούμε για την ταχύτητα εξυπηρέτησης, τον επαγγελματισμό του και τις τιμές που μας έκανε για την αγορά τους.

Για να μπορέσουμε να βρούμε αυθεντικά μεταλλικά εθνόσημα για τα πηλίκια των στολών (μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για την Αστυνομία Πόλεων της δεκαετίας του 1960) έφτασε η χάρη μας μέχρι το Κερατσίνι στο γνωστό παλαιοπωλείο Μπαϊρακτάρης (Λ. Σαλαμίνος 116) και εκεί μάθαμε κι άλλες λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά των στολών (όπως ότι τα τμήματα του Πειραιά είχαν κόκκινο χρώμα στις επωμίδες τους ενώ της Αθήνας πράσινο). Μάλλον επηρεασμένα από τα ποδοσφαιρικά κι αυτά… Και το έργο ως γνωστόν διαδραματίζεται σε αστυνομικό τμήμα των Αθηνών…

Στο τρέιλερ-διαφημιστικό που ακολουθεί θα δείτε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις πρόβες των παιδιών μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο που σημειώνουμε έγινε χωρίς τα ρούχα εποχής που ετοιμαζόταν και χαρακτηρίζουν το έργο.

Μοιράσου το άρθρο!