Πολιτική

16/04/2019 - 13:16

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει... έγινε της Λαγκάδας !

Συνάντηση υποψήφιας Δημάρχου Μυτιλήνης με κατοίκους για το έργο στη Λαγκάδα και... η υποψήφια Δήμαρχος να συμφωνεί με τους κατοίκους ενώ οι κάτοικοι δεν συμφωνούν.

Πραγματικά οι σημερινές ανακοινώσεις από την υποψήφια Δήμαρχο Μυτιλήνης Εριφύλη Χιωτέλλη και από την επιτροπή κατοίκων της περιοχής για το έργο της Λαγκάδας θα μπορούσαν να είναι ένα χαριτωμένο σκετς σε κωμική εκπομπή αλλά δεν είναι... Δυστυχώς το έργο με τον αγωγό στην Λαγκάδα που δεν έγινε αποτελεί πλέον πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο καθένας μάλλον καταλαβαίνει αυτό που έχει "πολιτική ανάγκη" και θύματα μάλλον είναι οι κάτοικοι της περιοχής!

 

Ανακοίνωση επιτροπής κατοίκων: 

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της υποψήφιας δημάρχου Μυτιλήνης, κυρίας Εριφύλης Χιωτέλλη για την αίσθηση που αποκόμισε μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε για να τής εκθέσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την εκτέλεση του έργου της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. στη Λαγκάδα. Δυστυχώς, δεν έγινε αντιληπτό ότι για μας, τους κατοίκους και τους εργαζομένους στην περιοχή μας, το πρόβλημα δεν είναι “εμπιστοσύνης”, αλλά ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!

Και φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν συμφωνήσαμε να ξεκινήσει άμεσα το έργο, τουλάχιστον όχι με την υπάρχουσα μελέτη και χωρίς να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις που θα επιτρέψουν την εκτέλεση του, με καινοτόμο, σύγχρονο τρόπο που θα διασφαλίζει την κυκλοφορία σε μία από τις πλέον σημαντικές οδικές αρτηρίες της πόλης μας!

.

Η επιτροπή

Αμπατζής Πολύδωρος

Βλάχος  Μανώλης

Γιαλούρης  Δημήτρης

Ευσταθίου Μανώλης

Λαμπούσης Βασίλης

Μαμώλης Δημήτρης

Μουτζούρης Δημήτρης

Πετριτζικλή Γιώτα

Τσουπή Μαρία

-----------

Η αρχική δημοσίευση  - ανακοίνωση από την Εριφύλη Χιωτέλλη:

 Συνάντηση  με τα μέλη της εθελοντικής επιτροπής κατοίκων και επιχειρηματιών της Αεροπόρου Γιανναρέλλη, είχε τη Δευτέρα το βράδυ στο εκλογικό της κέντρο η  Εριφύλη Χιωτέλλη.  Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα θέματα, που τα μέλη της επιτροπής είχαν θέση με επιστολή τους και αφορούν το έργο της αντικατάστασης του αγωγού της Λαγκάδας.

Μετά το τέλος της συνάντησης η Εριφύλη Χιωτέλλη έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Είπαμε στα μέλη της επιτροπής, ότι κατά τη γνώμη μας το έργο αυτό πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Ωστόσο αντιλαμβανόμαστε ότι το βασικό θέμα που έχουμε μπροστά μας για να λύσουμε, είναι θέμα "εμπιστοσύνης". Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής δεν εμπιστευονται τον Δήμο και τους άλλους εμπλεκόμενους στο έργο, κρατικούς φορείς.

Αυτό προφανώς έχει να κάνει και με τις όποιες διαδικασίες διαβούλευσης έγιναν με τους περίοικους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του φακέλου του έργου.

Μέτα από μια ανοιχτή συζήτηση, που κράτησε ώρα, έχουμε την αίσθηση ότι συμφωνήσαμε τον τρόπο, για να μπορέσει να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες άμεσα και να αισθάνονται όλοι και όλες καλά.

Συγκεκριμένα συμφωνήσαμε να ζητηθεί από τον Δήμο Λέσβου, να πάρει πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει άμεσα συνάντηση των κατοίκων, μαζί με τους εμπλεκόμενους στο έργο φορείς (Δήμος, ΤΕΕ, Τροχαία, Αρχαιολογία) έτσι ώστε να γίνει απολύτως καθαρό στον κάθε ένα και στην κάθε μία ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο και η μεθοδολογία του έργου, ποιες ακριβώς είναι οι προβλεπόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ποια η διάρκεια του κλπ, έτσι ώστε, όλοι και όλες, να έχουμε μια όσο το δυνατό πιο πλήρη και αντικειμενική εικόνα, για κάθε διάσταση του έργου"

 

----------

 

up date συνέχεια στο σήριαλ... απάντηση της  Ερ. Χιωτέλλη στην ανακοίνωση των κατοίκων  

Σχετικά με την ανακοίνωση της εθελοντικής επιτροπής κατοίκων και επιχειρηματιών της Λαγκάδας, με την οποία τα μέλη της  απαντούν σε προηγούμενη δική μας ανακοίνωση, για την χθεσινή μας συνάντηση, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:

1. Πουθενά σε κανένα σημείο στο κείμενο της ανακοίνωσης μας, δεν αναφέρουμε ότι τα μέλη της επιτροπής "συμφωνήσαν να ξεκινήσει άμεσα το έργο"

2. Αυτό που λέμε στην ανακοίνωση είναι ότι " είπαμε στα μέλη της επιτροπής, ότι κατά τη γνώμη μας το έργο αυτό πρέπει να ξεκινήσει άμεσα"

3. Επιπλέον λέμε, ότι " αντιλαμβανόμαστε ότι το βασικό θέμα που έχουμε μπροστά μας για να λύσουμε, είναι θέμα "εμπιστοσύνης"  " των συγκεκριμένων πολιτών, προς τον δήμο και τους κρατικούς φορείς. Για αυτό προτείναμε να γίνει  συνάντηση, με πρωτοβουλία του Δήμου και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.  Σε αυτό, δηλαδή στο να γίνει η συνάντηση, συμφώνησαν και τα μέλη της επιτροπής. 

Τέλος στην ανακοίνωσή μας λέμε  "έχουμε την αίσθηση ότι συμφωνήσαμε τον τρόπο, για να μπορέσουν να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες άμεσα και να αισθάνονται όλοι και όλες καλά". Προφανώς "ο τρόπος" είναι η συνάντηση, στην οποία όλοι συμφωνήσαμε!

Ως εκ΄τούτου, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε σε τι ακριβώς διαφωνούν τα μέλη της εθελοντικής επιτροπής των κατοίκων και καταστηματαρχών: Στο δικαίωμά μας να έχουμε μια συγκεκριμένη άποψη για το έργο και να την λέμε; Στο ότι εμείς αντιλαμβανόμαστε το όλο θέμα ως "θέμα εμπιστοσύνης"; Στο ότι συμφωνήσαμε να ζητήσουμε από τον δήμο να γίνει η συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς; ή στο ότι εμείς θεωρούμε αυτή τη συνάντηση, ως τον τρόπο που μπορεί να ξεμπλοκάρει τις σχετικές διαδικασίες άμεσα;

Μοιράσου το άρθρο!