Πολιτική

21/03/2023 - 16:25

Ο Κώστας Μουτζούρης στο δύσκολο έργο που συνδέει Άγρα - Χίδηρα. Τι δήλωσε για τη σημασία του έργου που είναι σε εξέλιξη

ΔΕΗ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολο Αλατζά, παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου επισκέφτηκε  σήμερα 21.03.2023 το υπό κατασκευή οδικό  έργο που συνδέει την Άγρα  με τα Χίδηρα, μήκους 7 χιλιομέτρων. 

Το έργο υλοποιείται με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και  φορέα υλοποίησης τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Το έργο θεωρείται τεχνικά από τα πιο δύσκολα οδοποιίας σε ένα δύσβατο ορεινό περιβάλλον που ξεκίνησε και εκτελέστηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες. Περιλάμβανε δε εκτεταμένους εκβραχισμούς, διαπλατύνσεις, εξυγιάνσεις και κατασκευή πολλών τεχνικών έργων.

3

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

" Επισκέφτηκαμε τον δρόμο που θα συνδέσει την Άγρα με τα Χίδηρα και θα μειώσει την απόσταση των δύο περιοχών στο ελάχιστο. Πέραν τούτου θα γίνει εύκολη η πρόσβαση και θα εξυπηρετούνται καθημερινά κτηνοτρόφοι, αγροτες και επαγγελματίες. Είναι ένα έργο αναπτυξιακό και ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή και χαιρόμαστε που το προχωρήσαμε. Οφείλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές κατασκευής του έργου  καθώς και τα στελέχη της αναδόχου εταιρίας για την υλοποίηση του και την πολύ καλή δουλειά που διαπίστωσα ότι γίνεται".

5

Παρόντες στην επίσκεψη στο έργο ήταν ακόμη ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Απόστολος Αλατζάς, η Αντιδήμαρχος Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη και η Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΡΜΟΣ Ταξιαρχούλα Πνακά.

Μοιράσου το άρθρο!