Πολιτική

29/03/2014 - 17:44

Ο Ν. Κουρτζής στη Γέρα

Μ

ία ουσιαστική και γόνιμη επίσκεψη-γνωριμία είχε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου κ. Νικόλας Κουρτζής, την Παρασκευή 28 Μαρτίου στον Παπάδο της Γέρας, με μέλη της «αΓΕΡΑστης Κίνησης Πολιτών», που ως γνωστόν αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος, της «Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λέσβου».

            Οι κάτοικοι της περιοχής, που είχαν συνυπογράψει την Ιδρυτική Διακήρυξη της Κίνησης, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν στον κ. Κουρτζή, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για την κατάσταση που βιώνει ο τόπος τους και να ανταλλάξουν απόψεις για τους τρόπους, που αυτή μπορεί να βελτιωθεί.

            Ο Υποψήφιος Δήμαρχος, γνώριζε τα προβλήματα της Γέρας, αφού είναι σε συνεχή συνεργασία με την «ομάδα» της «αΓΕΡΑστης» Κίνησης και εξέθεσε στους παρευρισκομένους, τους τρόπους με τους οποίους, αυτά θα αντιμετωπιστούν.

            Έγινε ειδική αναφορά στο μοντέλο Διοίκησης του Δήμου, που επεξεργάζεται το επιτελείο της «Πρωτοβουλίας», με στόχο την αποκέντρωση και την αποτελεσματικότερη διαχείριση, που θα λειτουργεί προς όφελος του δημότη, δίνοντας λύσεις στην καθημερινότητά του. Αναλυτικά το μοντέλο, θα παρουσιαστεί στην Συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 1η Απριλίου, στο ξενοδοχείο “Lesvion”, στις 14:00' η ώρα.

            Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία εξελίχτηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, διαπιστώθηκε η επιτακτική ανάγκη ενεργοποίησης των κατοίκων του νησιού μας γενικότερα, για να μπορέσουν να αποφασίσουν και να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου τους, κάτι που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο της «Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λέσβου».

   Στο τέλος, ο κ. Κουρτζής, ανανέωσε το «ραντεβού» με τους Γεραγώτες, σε επόμενη ανοιχτή συγκέντρωση, όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πρόγραμμα του συνδυασμού και οι υποψηφιότητές  του.

Μοιράσου το άρθρο!