Πολιτική

28/03/2020 - 11:18

O Νικόλαος Μπαμπάκος νέος διοικητής στο ΚΥΤ Μόριας

Το βιογραφικό του νέου διοικητή

Με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ορίζονται οι νέοι διοικητές στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου Έβρου, Κω, Λέρου, Σάμου και Λέσβου

Συγκεκριμένα,όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ορίζονται ως διοικητές οι Κωνσταντίνος Δημητριάδης (ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου), Ιωάννης Φραγκούλης (ΚΥΤ Κω), Φιλιώ Κυπριζόγλου (ΚΥΤ Λέρου), Δημήτρης Αξιώτης (ΚΥΤ Σάμου) και Νικόλαος.

 

Ο Νικόλαος Μπαμπάκος είναι ταξίαρχος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος και μόνιμος κάτοικος Μυτιλήνης. Μιλάει Αγγλικά και έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια όλων των βαθμίδων κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Έχει υπηρετήσει στην 1η ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) και κατά τη διάρκεια της θητείας του συμμετείχε σε επιχειρήσεις τόσο εντός της Ελλάδας (σεισμοί Αιγίου 1995, σεισμός Αθηνών 1999), όσο και σε αποστολές στο εξωτερικό (σεισμοί Τουρκίας 1999). Το 2010 ανέλαβε ως υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λέσβου και από το 2015 μέχρι την αποστρατεία του το 2019, ως διοικητής της ίδιας μονάδας. Στην χρονική περίοδο μετά το 2015, εκτός από τις υποχρεώσεις που είχε ως διοικητής της Π.Υ. Λέσβου, συμμετείχε στην διαχείριση των συνεπειών της μεταναστευτικής κρίσης που αφορούσαν στο ΚΥΤ της Μόριας.

Μοιράσου το άρθρο!