Πολιτική

27/06/2014 - 16:11

O Nίκος Κατράνης «αποκαλύπτει»: η Αναστασία Αντωνέλλη καβάλησε το καλάμι!

yle="text-align: justify;">             Πολλοί συνδημότες μας έχουν αναρωτηθεί , για το ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Βουνάτσου διασπάστηκε και διαλύθηκε χάνοντας την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και λειτουργώντας επι δύο περίπου χρόνια ως Μειοψηφία με ότι αυτό συνεπάγεται για τα συμφέροντα του Δήμου.

          Η χθεσινή επιεικώς απαράδεκτη και ανάξια οποιασδήποτε απάντησης συμπεριφορά της Αντιδημάρχου κας Αντωνέλλη κατά του Συναδέλφου της  και Αντιδημάρχου Οικονομικών Νίκου Κατράνη ,δίνει νομίζω εύγλωττα την  απάντηση. Βρίσκουν έτσι  δικαίωση και οι Συνάδελφοι Δημ. Σύμβουλοι του Συνδυασμού ( π.χ.  Βαμβουρέλλη , Δόλκα , Πνακά, Παρασκευαϊδης κ.λ.π.) οι οποίοι  επανειλημμένα διαμαρτυρήθηκαν για την επιλεκτική μεταχείριση και την αλαζονική συμπεριφορά της αξιοτίμου Συναδέλφου και γι αυτό αποχώρησαν.

          Είναι κοινώς  παραδεκτό ότι όταν κάποιος  απ΄όπου και αν ευρίσκεται , έλθει ξαφνικά  να διαχειριστεί την εξουσία  όποια κι αν είναι αυτή, πρέπει πάνω απ’ όλα να έχει το γνώθι σ΄αυτόν , να διακρίνεται από σεμνότητα και μετριοπάθεια και τουλάχιστον να διαθέτει πολιτικό ήθος και πολιτική αξιοπρέπεια , για να μπορέσει να λειτουργήσει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου αλλά και της ομάδας εντός της οποίας δραστηριοποιείται.

Αλλιώς  ΚΑΒΑΛΑΕΙ   ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ και κάθε λίγο ζητά όλο και μεγαλύτερο.(΄Οποια παρομοίωση με πρόσωπα και πράγματα είναι εντελώς φανταστική).

     Θα περίμενε κανείς ότι η κα Αντωνέλλη ως η στενότερη συνεργάτις του κ. Δημάρχου θα έπρεπε περισσότερο από τον καθένα να ενδιαφέρεται και να προσπαθεί για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διοίκηση και διαχείριση των Δημοτικών θεμάτων και όχι μόνον για την δική της προβολή και πολιτική ανέλιξη. Θα έπρεπε επίσης να είναι η τελευταία η οποία θα τορπίλιζε με τις ενέργειές της και την αλαζονική συμπεριφορά της την συνοχή της κουτσουρεμένης Δημοτικής Παράταξης.\.

     Δεν θα απαντούσα στα φαιδρά και απαράδεκτα επιχειρήματα της κας  Αντιδημάρχου ,ούτε στις ανυπόστατες κατηγορίες περί πολιτικών διώξεων,(δυστυχώς δεν λειτουργούν όλοι όπως σκέπτεται εκείνη και πολύ περισσότερο εγώ), έχω χρέος όμως  για ενημέρωση των Συνδημοτών μου να παραθέσω συνοπτικά  ελάχιστα Οικονομικά στοιχεία για να καταλάβουν οι Συνδημότες μας  ότι οι ενέργειές μου αποβλέπουν αποκλειστικά και μόνον στην εύρυθμη λειτουργία του Ενιαίου Δήμου και των Νομικών του Προσώπων και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των οικονομικών του δεδομένων .

Ο Δήμος μας διαθέτει δύο Νομικά Πρόσωπα:

-Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ της κας Αντωνέλλη

-και το ΠΑΙΔΕΙΑΣ –  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ του κου Αστυρακάκη

-καθώς και τις Σχολικές Επιτροπές.

    Η ιδρυτική πράξη του πρώτου προβλέπει για την λειτουργία του , την Επιχορήγηση από τον Δήμο 2.500.000 Ευρώ και του δεύτερου 1.500.000 Ευρώ.Ο Δήμος τα χρήματα αυτά παιρνει μέσω των ΚΑΠ από την Επιχορήγηση που γίνεται από την Κεντρική Κυβέρνηση για την συνολική λειτουργία του.

Παραθέτω έναν συνοπτικό πίνακα με τις επιχορηγήσεις του Δήμου και των Νομικών Προσώπων για να πληροφορηθούν οι Συνδημότες μας το αυτονόητο :

 

ΕΤΗ

Επιχορήγηση Δήμου Λέσβου

ΚΑΠ

Ποσοστά μείωσης ΚΑΠ από 2011

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ

ΝΠΔΔ Κοιν. Προστ. & Αλληλεγγύης 

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΝΠΔΔ Παιδείας – Πολιτισμού –Αθλητισμού

 

 

 

2.500.000,00

1.500.000,00

 

 

 

Ποσά Επιχορηγήσεων

Ποσά Επιχορηγήσεων

2011

19.526.195,82

 

2.296.864,00

535.000,00

2012

12.719.007,77

34,86%

2.697.000,00

646.900,00

2013

12.330.974,22

36,85%

2.800.000,00

736.000,00

 

΄Ότι δεν μπορεί ο Δήμος να επιχορηγείται

Κάθε Χρόνο με λιγότερα και η κα Αντωνέλλη να έχει την απαίτηση  να  λαμβάνει ολοένα και περισσότερα, ενώ το άλλο Νομικό Πρόσωπο όχι μονάχα δεν εισπράττει τα προβλεπόμενα από τη  Ιδρυτική του Πράξη , αλλά εισπράττει τα μισά περίπου όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα.

      Πέραν τούτου έγκαιρα ενημερώσαμε το Νομικό Πρόσωπο για την περικοπή συνολικού ποσού 250.000 Ευρώ από την Επιχορήγηση για τους λόγους που αναφέρουμε προηγουμένως αλλά και γιατί επιπλέον χρηματικά ποσά είχαν δοθεί στο Νομικό Πρόσωπο και έπρεπε να επιστραφούν προς αποκατάσταση της συνολικής οικονομικής διαχείρισης του Ενιαίου Δήμου.

Οι ενέργειες που έγιναν από πλευράς Υπηρεσίας και Δικής μου ήταν οι απόλυτα προβλεπόμενες.

Η συγκεκριμένη  τροποποίηση (όπως και πολλές άλλες) ψηφίστηκαν   ο μ ό φ ω ν α  από την Οικονομική Επιτροπή και ήλθαν  στο Δημοτικό Συμβούλιο προς επικύρωση όπως από τον Νόμο προβλέπεται.

     Σημειώνω ότι σύμφωνα με την Νέα  Κ.Υ.Α με την  οποία καταρτίστηκε ο Προϋπολογισμός του

2014,η  υλοποίησή του θα πρέπει να γίνεται με συνεχείς τροποποιήσεις ( έχουμε ξεπεράσει ήδη τις 50) για τον λόγο ότι τα οικονομικά στοιχεία των Εσόδων τα οποία εγγράφηκαν στον Προϋπολογισμό  ήταν απόλυτα  προκαθορισμένα με βάση τα στοιχεία εσόδων του 2012

    Ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζουν  οι πάντες  , ότι οι Τροποποιήσεις του Προϋπολογισμού τις οποίες κάνει η Οικον. Επιτροπή είναι από τα θέματα εκείνα που υποχρεωτικά μπαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο (και  αυτήν την περίοδο πριν και μετά τις εκλογές) , αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος.

    ΄Οσον αφορά την κινδυνολογία της κας Αντωνέλλη για την λειτουργία του Νομικού Προσώπου, την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου, το Παρατηρητήριο κ.λ.π. αυτά θεωρώ ότι μόνο για λόγους εντυπώσεων μπορούν να λέγονται για  να δυναμώνουν και υποθάλπουν την κα Αντωνέλλη στην έντονη  Αγωνιστικότητά της με την οποία ευελπιστεί να σαρώσει τους πάντες και τα πάντα.

    Σε ό,τι αφορά  την  κοινωνική της ευαισθησία ας γνωρίζει ότι ίσως πολλή περισσότερη διαθέτουν όλοι οι Συνάδέλφοί της , με μία σημαντική  διαφορά : ότι εκείνοι την νιώθουν και την εκδηλώνουν χωρίς υστεροβουλία , σιωπηρά και με σεμνότητα και όχι χάριν προβολής και ψηφοθηρικής διεκδίκησης.

    Κλείνοντας και μη θέλοντας αλλο να κουράσω να πω ότι δεν πρόκειται να δώσω καμιά

άλλη απάντηση  στην κα Αντωνέλλη , και καλώ , να συνεχίσει  να είναι διεκδικητική και επαναστατική και το μέλλον είναι δικό της!.

    Και μια φιλική συμβουλή προς την κα Συνάδελφο  για την  νέα θητεία της:

                ΑΦΙΠΠΕΥΣΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΩΝΕΛΛΗ  -  ΑΦΙΠΠΕΥΣΑΤΕ

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

                   

                                                                                 ΝΙΚ.ΚΑΤΡΑΝΗΣ

 

Μοιράσου το άρθρο!