Πολιτική

19/10/2010 - 11:57

Ο Νομάρχης Παύλος Βογιατζής καλύπτει το όργια στη Πολεοδομία Μυτιλήνης?

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΝΟΜΑΡΧΗ ΛΕΣΒΟΥ

ΘΕΜΑ: Η Πολεοδομία Μυτιλήνης «Κόπρος του Αυγεία» ή εξιλαστήριο θύμα;

Κύριε Νομάρχη,

Στις 7/10/2010 (σημείωση LesvosNews:   δηλαδή πριν μερικές μέρες και με το φόβο των εκλογών) ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Μυτιλήνης και ένας μηχανικός-υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας κλήθηκαν από τον Εισαγγελέα Μυτιλήνης για να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με καταγγελίες για χρηματισμό ή εσκεμμένη υπολειτουργία υπαλλήλων της παραπάνω υπηρεσίας.

Όταν ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας ζήτησε από το γραφείο σας να μάθει περί τίνος πρόκειται, του στείλατε με fax (επισυνάπτεται) το κείμενο μίας ανώνυμης (κατά δήλωση του γραφείου σας) καταγγελίας ενός συμπολίτη μας (συναδέλφου μηχανικού – ελεύθερου επαγγελματία όπως προκύπτει από τα γραφόμενα) η οποία φέρει ημερομηνία κατάθεσης 30-3-2010 και ημερομηνία πρωτοκόλλησης στο πρωτόκολλο της νομαρχίας 9/4/2010.

Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:

  1. Αν ήταν ανώνυμη η καταγγελία γιατί την πρωτοκολλήσατε και γιατί αυτό έγινε με ένα μήνα καθυστέρηση;
  2. Από τότε και μέχρι σήμερα (για 6,5 μήνες) γιατί δεν ερευνήσατε τη καταγγελία, γιατί δεν διατάξατε ΕΔΕ, να εξετάσετε τέλος πάντων αν πράγματι η Πολεοδομία Μυτιλήνης είναι η «κόπρος του Αυγεία» ή όχι και αν ναι ποιοι ευθύνονται για αυτό;
  3. Τι συνέβη και σκεφτήκατε να στείλετε το θέμα στον εισαγγελέα Μυτιλήνης ξαφνικά μέσα στη προεκλογική περίοδο, με καθυστέρηση 6,5 μηνών;

 

Κύριε Νομάρχη,

 

Μπορεί να δώσετε όποιες εξηγήσεις θέλετε, επιτρέψτε μου όμως και μένα να δώσω τις δικές μου.

Αντιπαρερχόμενος το πρώτο ερώτημα, που μπορεί να είναι μόνο γραφειοκρατικής φύσης, στα δύο άλλα ερωτήματα η απάντηση είναι απλή.

Οκτώ χρόνια τώρα, όσα είναι και τα χρόνια της νομαρχιακής σας θητείας, χρησιμοποιήσατε και σεις όπως και οι συνεργάτες σας (όπως έκαναν και οι προηγούμενοι από σας) τη Πολεοδομία σαν ένα γραφείο προώθησης πελατειακών σχέσεων προς ίδιο και προς κομματικό και παραταξιακό όφελος.

Γνωρίζατε τα προβλήματα της συγκεκριμένης υπηρεσίας, σας τα είχε επισημάνει επανειλημμένα το ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου, καθώς και ο υποφαινόμενος.

Δεν θελήσατε να τα λύσετε, γιατί απλούστατα αυτό σας εξυπηρετούσε. Μία υπηρεσία που λειτουργεί σωστά δεν αναγκάζει τον πολίτη να πάει να ζητήσει τη βοήθεια από την «εξουσία», να εκλιπαρήσει το ρουσφέτι και τη διαμεσολάβηση.

Έτσι και μετά τη καταγγελία του συμπολίτη μας, δεν κάνατε τίποτα, παρά μόνο συνεχίσατε μέσω των συνεργατών σας ή και αυτοπροσώπως να ζητάτε από τους υφισταμένους σας υπαλλήλους της Πολεοδομίας Μυτιλήνης την «ειδική» μεταχείριση για κάθε δύσμοιρο ή και προνομιούχο ανέβαινε τα σκαλιά της νομαρχίας, με το αζημίωτο βέβαια. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ τα γνωρίζουν όλα αυτά πολύ καλά και ο υποφαινόμενος έχει υπάρξει αρκετές φορές αυτήκοος μάρτυρας τέτοιων παρεμβάσεων.

Τώρα όμως που τελειώνει η σχέση σας με αυτή την υπηρεσία και δεν είναι για σας εργαλείο παρά μόνο βάρος, που μέσα στη προεκλογική περίοδο  θα πρόσθετε ένα τρίτο μελανό σημείο της θητείας σας, μετά το Lesvos shop και την «Αγριλιά», τώρα, περίπου 7 μήνες μετά την καταγγελία, στέλνετε τους υφισταμένους σας «από το αυτί και στο δάσκαλο»  και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που να ενοχοποιούνται όλοι οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας, είτε χρηματιζόντουσαν ή όχι, είτε βαριόντουσαν να δουλέψουν ή όχι;

Έτσι η παραπομπή του θέματος από πλευράς σας στον εισαγγελέα δεν ήταν μια πράξη για να καθαρίσει η «κόπρος του Αυγεία», αλλά μια αγχώδης προσπάθεια για εξεύρεση εξιλαστήριου θύματος.

 

Μυτιλήνη 19/10/2010

Βασίλης Τεντόμας

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

 

Μοιράσου το άρθρο!