Πολιτική

05/11/2013 - 18:27

Ο Οικολογικός Άνεμος στο 10ο τακτικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων

Ο Οικολογικός Άνεμος στο 10ο τακτικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων

yle="text-align: justify;">Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο τακτικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ) που εξέλεξε τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος και ενέκρινε την τακτική που θα ακολουθήσουν οι ΟΠ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών του Μαΐου.

Η περιφερειακή πολιτική προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες να βρουν εφαρμογή και να γίνουν γνωστές οι Πράσινες θέσεις, και γιαυτο οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουν να έχουν διακριτή πράσινη παρουσία σε όλες τις περιφέρειες, με καλά στελεχωμένα και ανοικτά ψηφοδέλτια και με καλά προετοιμασμένους υποψήφιους.

Ο Μιχάλης Μπάκας, περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, παρουσίασε τη δράση του Οικολογικού Άνεμου και εστίασε σε κρίσιμα θέματα που αφορούν το προσεχές διάστημα μέχρι τις περιφερειακές εκλογές.

Το διαφορετικό στίγμα πολιτικής που δίνει ο Οικολογικός άνεμος βασίζεται στην ανάπτυξη ενός επεξεργασμένου προγράμματος για το Αιγαίο που συνδέεται με τη νησιωτικότητα, την ενδογενή βιωσιμότητα στην κοινωνία και την οικονομία. Παρουσιάστηκαν παρεμβάσεις του Οικολογικού Ανέμου για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, του χωροταξικού σχεδιασμού και χρήσεων γης, τη διαχείριση των νερών, την προστασία των υγροτόπων και τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών, την  στο φράχτη του Έβρου και την εξόρυξη πετρελαίου στο Αιγαίο. Ο Οικολογικός άνεμος διοργάνωσε 5 εκδηλώσεις στη Χίο για τα απορρίμματα και για τα νερά και την κοινωνική οικονομία στη Λέσβο για την κτηνοτροφία και  στην Λήμνος για το ενεργειακό.

Ταυτόχρονα υπάρχουν αρκετές δράσεις και παρεμβάσεις σε εξέλιξη (απορρίμματα, ανακύκλωση, νερά, ελεύθεροι χώροι, ηχητική ρύπανση, νομοσχέδιο για τα δάση, μεταναστευτικό κ.α.) για τις οποίες ο Οικολογικός άνεμος συνεργάζεται με ενεργούς πολίτες σε ένα πλαίσιο ευρύτερης συναίνεσης, κοινών στόχων και διεκδικήσεων.

Με θέληση, όραμα και συνεχείς παρεμβάσεις ο  Οικολογικός Άνεμος Βορείου Αιγαίου σκοπεύει να συνεχίσει τις δράσεις του, ενισχύοντας την παρουσία και την δυναμική του στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Οικολογικός άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο
Περισσότερες πληροφορίες : Μιχάλης Μπάκας 6944654785

 

Μοιράσου το άρθρο!