Πολιτική

21/02/2011 - 13:13

Ο Οικολογικός Άνεμος Βορ. Αιγαίου για το ζήτημα της εξόρυξης των κοιτασμάτων πετρέλαιου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο

21/02/2011 ώρα 13:30

Με απογοήτευση διαβάσαμε στον τύπο τις πρόσφατες δηλώσεις του κ Κόρακα για την καταψήφιση του ψηφίσματος που κατέθεσε στο Περιφ. Συμβούλιο για την «εξόρυξη των κοιτασμάτων πετρέλαιου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο». Ο κ. Στρ. Κόρακας δεν φαίνεται να κατάλαβε την αντίθεση που έκφρασε ο Ηλίας Γιαννίρης (Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο) στο περιφερειακό συμβούλιο, παρ' όλο που εξηγήθηκε επαρκώς. Η θέση μας είναι "η εξόρυξη πετρελαίου στο Αιγαίο μαζί με τον αγωγό πετρελαίου

Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα των νησιών μας και του δημιουργικού κόπου που κάνουν καθημερινά οι νησιώτες."

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Γιαννίρης, απαντώντας, δήλωσε τα εξής:

"Καταψηφίσαμε την πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης, που υποστηρίχθηκε από την παράταξη του κ. Βογιατζή και τον κ. Τεντόμα, που πρότεινε η Ελλάδα να εξορύξει μόνη της το πετρέλαιο του Αιγαίου γιατί η θέση μας είναι η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Πιστεύει άραγε κανείς τους ότι τελικά, αν εξορυχθεί το πετρέλαιο του Αιγαίου, θα υπάρχει φτηνό πετρέλαιο για το λαό, όπως έλεγε το ψήφισμα; Αντί να εξηγήσει ο κ. Κόρακας, όπως οφείλει στον λαό της Ικαρίας, γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση, συμπεριλαμβανομένης και της Καριωτίνας κ. Μανώλη, καταψήφισε την πρόταση προς το υπουργείο υποδομών για την άμεση χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών της Ικαρίας, που τελικά ευτυχώς υπερψηφίστηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις στο περιφερειακό συμβούλιο, ασχολείται με τις πολιτικές δυνάμεις που συσπειρώθηκαν γύρω από το ψήφισμά του. Τελικά, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ το υπερψήφισαν, ο καθένας για δικούς του πολιτικούς λόγους. Ο κ. Κόρακας είναι ευχαριστημένος για αυτή τη Λαϊκή Συσπείρωση;"

   

Μοιράσου το άρθρο!