Πολιτική

19/08/2015 - 19:54

Ο Π. Κουρουμπλής στη Μυτιλήνη: Αιχμές για την ευρωπαϊκή «αλληλεγγύη» στο μεταναστευτικό

Ε

πίσκεψη στο Λιμεναρχείο, τον Καταυλισμό στον Καρά Τεπέ και το Νοσοκομείο Μυτιλήνης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

 
Υπογράμμισε ότι το υγειονομικό σύστημα στη χωρά με την ηρωική προσπάθεια του προσωπικού φροντίζει με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά όλους τους ανθρώπους».
 
«Μόνο η Ευρώπη δεν το καταλαβαίνει αυτό. Λένε ότι έχουν στη διάθεση μας χρήματα, εμείς έχουμε στείλει πρόταση εδώ και 3 μήνες για 13 εκατ. ευρω και δεν έχουμε πάρει ούτε 1. Στα λόγια πλούτος, λιτότητα στις πράξεις».
 
Ανέφερε ότι χθες μίλησε με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, που του μετέφερε ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθούν στην ανάγκη και το αίτημα των ανθρώπων, που μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων τους στην αστυνομία, θέλουν να φύγουν.
 
«Πρέπει να διευκολύνουμε παύσει θυσία τη μεταφορά τους στην Αθήνα και από εκεί και πέρα να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε», σημείωσε ο υπουργός Υγείας και συνέχισε λέγοντας:
 
«Ο κόσμος εκδηλώνει ένα συγκινητικό ενδιαφέρον να προσφέρει, άλλωστε η Μυτιλήνη είναι ένα μέρος, που έζησε σε μεγάλο ποσοστό την προσφυγιά και ξέρει τι σημαίνει».
 
Ωστόσο, επισήμανε πως ότι είναι τόσο μεγάλη η έλευση των προσφύγων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δυσχαιραίνει το να ανταποκριθούν οι μηχανισμοί με τον καλύτερο τρόπο.  
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ για αν φτάνει μόνο ο εθελοντισμός, απάντησε αρνητικά σημειώνοντας ότι συνεχώς γίνεται προσπάθεια να μειώνεται η προσπάθεια του ελληνικού κράτους και τόνισε πως δεν πρόκειται για εθελοντισμό το γεγονός ότι την τελευταία περίοδο περάσαν από το νοσοκομείο του νησιού για νοσηλεία 100.000 άνθρωποι. 
 
«Ζούμε σε καθεστώς νεοφιλελεύθερο» είπε για να προσθέσει πως γίνεται εξαντλητική προσπάθεια σε συνεννόηση με τους εφοπλιστές για εξοικονόμηση στη μεταφορά των προσφύγων.
 
 
efsyn.gr
φωτο ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
 

Μοιράσου το άρθρο!