Πολιτική

25/06/2012 - 14:44

Ο Περιφερειάρχης στο 2ο Ελληνοτουρκικό Φεστιβάλ

Στη μαρίνα της Μυτιλήνης, στην τελετή έναρξης του 2ου Ελληνοτουρκικού Εμπορικού και Πολιτιστικού Φεστιβάλ που πραγματοποιείται από την εταιρεία «Αρχιπέλαγος», παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, εγκαινιάζοντας την Παρασκευή 22 Ιουνίου τις εκδηλώσεις του.

Ο Περιφερειάρχης, ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης, επισκέφτηκε τα καλαίσθητα περίπτερά της δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρουσίαζαν και παρακολούθησε τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις της βραδιάς. Παράλληλα έλαβε τιμητική πλακέτα από τους διοργανωτές του φεστιβάλ για την προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Γιακαλής μιλώντας στα τοπικά μέσα, σχολίασε πως το Ελληνοτουρκικό Φεστιβάλ γίνεται θεσμός για τις πόλεις των γειτονικών παραλίων μετά και τη δεύτερη επιτυχημένη διοργάνωσή του. «Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η διοργάνωση αυτή υψώνει μία γέφυρα ανάμεσα στους δύο λαούς στο Αιγαίο, ενισχύοντας τις πολιτιστικές αλλά και τις εμπορικές σχέσεις των πολιτών τους», δήλωσε χαρακτηριστικά, λίγο πριν την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων.

Ο Περιφερειάρχης το Σάββατο το πρωί, είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο του με τους περισσότερους Δημάρχους των απέναντι παραλιών που βρέθηκαν στη Λέσβο στα πλαίσια του φεστιβάλ και τους Επάρχους Αϊβαλί και Φώκαιας. Ο κ. Γιακαλής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την τουρκική αποστολή για διάφορα κοινά θέματα και προβληματισμούς που απασχολούν τους πολίτες από τα νησιά μας αλλά και από τα παράλια, καθώς και για την πρόσφατη εξέλιξη με τη βίζα που διευκολύνει την μετακίνηση των Τούρκων επισκεπτών στα νησιά.

Ο κ. Γιακαλής αντάλλαξε δώρα με τους συναδέλφους του, αυτοδιοικητικούς από τα παράλια της γειτονικής χώρας και ανανέωσε το ραντεβού του μαζί τους, στην πρώτη ευκαιρία που θα παρουσιαστεί στο άμεσο μέλλον.

Μοιράσου το άρθρο!