Πολιτική

29/12/2014 - 00:21

Ο Σ. Σπυρίδων σε ρόλο διαμεσολαβητή για τη Χορωδία Μυτιλήνης

Τ

ο Υπουργείο Εσωτερικών προτείνει παραμονή στον ίδιο χώρο, αλλά οι εκτελεστές διαθήκης, αποκαθήλωσαν και την διακριτική πινακίδα του συλλόγου Την απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου αναμένει το Υπουργείο Εσωτερικών, συνδράμοντας στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και στην ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας, σχετικά με το Κληροδότημα Γρ. Ρουσέλλη, σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ν. Σηφουνάκης.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Αγγελική Γκερέκου, απαντώντας στην ίδια ερώτηση Σηφουνάκη, επισημαίνει ότι «αρμόδια για τη διασφάλιση της πίστης και επακριβούς εκτέλεσης της βούλησης των διαθετών και δωρητών κληροδοτημάτων (εφόσον τα σχετικά θέματα δεν ρυθμίζονται καθόλου ή ρυθμίζονται ελλιπώς στη συστατική πράξη), είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία Εσωτερικών (Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης) και Οικονομικών».

Κατόπιν επικοινωνίας του βουλευτή Ν. Σηφουνάκη με τον Γενικό Γραμματέα της ΑΔΑ Β. Αιγαίου Σπ. Σπυρίδων, έγινε γνωστό ότι ο Γ. Γραμματέας έχει ήδη αναλάβει διαμεσολαβητική πρωτοβουλία στο πνεύμα της πρότασης του Υπουργού Εσωτερικών μεταξύ των εκτελεστών της διαθήκης του διαθέτη και του Δήμου Λέσβου, προκειμένου να συνεχιστεί η στέγαση της Χορωδίας Μυτιλήνης στο ακίνητο που εδώ και χρόνια βρίσκεται.

Ο Δήμος Λέσβου έχει εκφραστεί θετικά στο να υπάρξει λύση. Μπορεί, όμως, ο Δήμος Λέσβου να είναι θετικός στην εξεύρεση λύσης, αλλά μάλλον οι εκτελεστές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να δεχθούν τη συνέχιση της στέγασης της Χορωδίας Μυτιλήνης στο ακίνητο στην οδό Χριστουγέννων '44, αφού ήδη ξηλώθηκε η πινακίδα του ιστορικού σωματείου και βρίσκεται γερμένη στο μπαλκόνι του κτίσματος.

πηγη: ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!