Πολιτική

09/04/2017 - 17:58

Ο Σ.Γεωργούλας για το ξεπούλημα του αεροδρομίου Μυτιλήνης. Η δημοτική αρχή σιωπά...

Η δημοτική παράταξη "ο Άλλος Δρόμος" συμμετέχει ήδη απο το 2015 στην κοινή πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Η δημοτική αρχή και η (συμπολιτευόμενη ουσιαστικά) παράταξη του Αδέσμευτου συνδυασμού, σιωπούν αποδεχόμενες το ξεπούλημα του αεροδρομίου μας σύμφωνα με την αποικιοκρατική σύμβαση με την Fraport, η οποία "επενδύει" δανειζόμενη λεφτά απο ελληνικές τράπεζες. 

Μιας σύμβασης που οχι μόνο δεν διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δημοσίου αλλά ζημιώνεται κιόλας καθώς αφενός το τίμημα δεν θα έχει αυτό το ύψος γιατί υπάρχουν προβλέψεις υπέρ της Fraport που το μειώνει, αφετέρου οι προβλέψεις για πληρωμή εκ μέρους του δημοσίου των απαλλοτριώσεων που η Fraport θα αποφασίσει θα είναι τεράστιες οπως και τα κονδύλια για τις πιστοποιήσεις των αεροδρομίων. 
Το ξεπούλημα μιας κερδοφόρας δημόσιας περιουσίας θέτει ζητήματα κοινωνικής συνοχής (πχ υπηρεσιών πυρασφάλειας) αλλα και ανάπτυξης του τόπου, βάζοντας ταφόπλακα στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη του ντόπιου τουρισμού. Τα κόστη για τους χρήστες του αεροδρομιου θα εκτοξευτούν και αυτό θα το πληρώσει και ο Λέσβιος επιβάτης.
Επιπλέον καθώς η επίσημη μέρα παραλαβής πλησιάζει, η ίδια η διαδικασία παράδοσης ειναι προβληματική για τους πόρους (ανθρώπινους και άλλους) αυτού του δημοσίου αγαθού. Ειναι προβληματική γιατι έχει αφήσει την πλειοψηφία των εργαζομένων σε εργασιακή ανασφάλεια, η δε σπουδή για παράδοση των αεροδρομιων εκ μέρους του υπουργείου υποδομών  τους έχει αφήσει χωρίς γραφεία τα δε αρχεία της υπηρεσίας είναι σε κούτες σε διαδρόμους.
Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή το δημοτικό συμβούλιο και τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες (όπως έχουμε σημειώσει σε παλιότερο δελτίο τύπου μας) αποτροπής του ξεπουλήματος, αλλιώς η ευθύνη θα βαραίνει και αυτούς. 
Θέτουμε το θέμα στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο της Μ. Δευτέρας 
 
Στρατος Γεωργουλας
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ο Άλλος Δρόμος" 

Μοιράσου το άρθρο!