Πολιτική

19/11/2015 - 17:20

Ο Σ.Γεωργούλας στην Αγιάσο: Δήμαρχε να κάνουν ΜΚΟ οι δημότες για να βρουν λύση;

Ο  «Άλλος Δρόμος» ξεκινά μια σειρά επισκέψεων στα χωριά του νησιού μας για την καταγραφή και ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων που χρονίζουν και δεν αντιμετωπίζονται από την παρούσα δημοτική αρχή.

Η πρώτη μας επίσκεψη έγινε χθες στην Αγιάσο, με συνάντηση με εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους και την τοπική γραμματεία της παράταξης.
Τα προβλήματα που καταγράφηκαν είναι πολύ σημαντικά, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και εμπόδια στην τοπική ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα είναι ενδεικτικά της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής για τη συγκεκριμένη δημοτική ενότητα.
Πιο συγκεκριμένα:
1.      Ζήτημα νερού.  Η χλωρίωση του πόσιμου νερού είναι ανύπαρκτη, ενώ η δεξαμενή είναι αποσαθρωμένη με αποτέλεσμα μεγάλες διαρροές και σπατάλη κατανάλωσης ρεύματος χωρίς αντίκρισμα. Επίσης όποτε υπάρχει διακοπή ρεύματος, προκαλείται διακοπή ύδρευσης σε μεγάλο κομμάτι του χωριού, ενώ έχουν καταγραφεί μεγάλος αριθμός χαλασμένων ρολογιών κατανάλωσης νερού με αποτέλεσμα τη μη ισότιμη καταγραφή κατανάλωσης και την απώλεια εσόδων ανταποδοτικών.
Προτείνεται η επαναενεργοποίηση έτοιμης μελέτης, επί εποχής Καποδιστριακού δήμου, που δίνει λύση στο πρόβλημα.
2.      Καθημερινά προβλήματα που δεν βρίσκουν απάντηση από τις τοπικές αρχές (λάμπες καμένες, φραγμένοι υπόνομοι, κ.α), ενδεικτικά για την αδιαφορία των καθ’ύλην και τοπικών υπεύθυνων. Άλλωστε η λειτουργία του τοπικού συμβουλίου είναι προβληματική καθώς τοπικοί σύμβουλοι απουσιάζουν αδικαιολογήτως για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να έχουν αντικατασταθεί, ενώ και ο πρόεδρος του χωριού ψήφισε υπέρ της αύξησης των τελών ύδρευσης και ενώ υπήρχε ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου για καταψήφιση.
3.      Σημαντικά ζητήματα που έχουν καταγραφεί με αποφάσεις τοπικού συμβουλίου και δοθεί στη δημοτικής αρχή προς επίλυση, χρονίζουν και δεν αντιμετωπίζονται. Τέτοια είναι η καταστροφή του πλακόστρωτου στην αγορά, η αγροτική οδοποιία, η αντικατάσταση ασφάλτου στο πάνω μέρος του χωριού και η μετατροπή του πάρκινγκ σε οιονεί σκουπιδότοπο.  Ακόμα περιμένει η τοπική κοινωνία να απαντηθεί το ερώτημά της για ποιο λόγο απεντάχθηκε το έργο του βιολογικού.
4.      Η δημοτική αρχή οφείλει να αγκαλιάσει τη γιορτή του κάστανου και να την αναδείξει σε πολιτιστικό γεγονός, με αντίστοιχη πραγματική υλική στήριξη και για αυτό το λόγο προτείνεται η ενεργός στήριξη του Δήμου και της ΑΔΕΛ, σύμφωνα και με το παράδειγμα άλλων τοπικών γιορτών.
 
Κύριε Δήμαρχε, μια δημοτική αρχή κρίνεται πρωτίστως στην αντιμετώπιση των απλών και καθημερινών προβλημάτων των δημοτών μας, σε όλα τα χωριά του νησιού μας. Και σε αυτά, στην Αγιάσο, είναι εμφανής η απουσία της δημοτικής αρχής. Σας καλούμε να στραφείτε σε αυτά, άμεσα, χωρίς να αναγκαστούν οι κάτοικοι να δημιουργήσουν μια ΜΚΟ, για να βρουν λύση.
 
Στράτος Γεωργούλας
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ο άλλος δρόμος"

Μοιράσου το άρθρο!