Πολιτική

24/12/2011 - 08:37

Ο Στέφανος Κορκολής στη Μυτιλήνη - 6 και 7 Ιανουαρίου 2012

yle="text-align:justify;">
Ο Στέφανος Κορκολής θα παρουσιάσει το δικό του μουσικό ταξίδι, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Με γενικό τίτλο συναυλιών "Μουσικές σχέσεις" κάνει μια βόλτα στην Ελλάδα να μας μάθει τί θα πεί Μουσική. Πιανίστας με κλασική παιδεία, αλλά παράλληλα συνθέτης, και ερμηνευτής σύγχρονων μουσικών ρευμάτων, μας ξεναγεί με το δικό του τρόπο στο μαγικό κόσμο της μουσικής, σ ένα «one man show» στις 6 και 7 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο  Μυτιλήνης. Η παράσταση "Μουσικές σχέσεις" είναι ένα μουσικό ταξίδι που εξερευνά τις σχέσεις ανάμεσα σε συνθέτες διαφορετικών εποχών και ύφους, μεταξύ των οποίων είναι οι Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Πιατσόλα, Ρότα, Μορικόνε, Μπρελ. Φυσικά το πρόγραμμα του Στέφανου Κορκολή περιλαμβάνει και τις αγαπημένες του δημιουργίες, τραγούδια που έχουμε αγαπήσει.

Ο Στέφανος Κορκολής δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Χαρακτηρίστηκε "παιδί θαύμα", αφού άρχισε να παίζει πιάνο από την ηλικία των πέντε χρόνων. Μέχρι τα εφτά του χρόνια έδινε ρεσιτάλ ως αυτοδίδακτος. Αργότερα, αφού σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών, έφυγε με υποτροφία του Γαλλικού κράτους στο Παρίσι, όπου και παρέμεινε για μία δεκαετία. Από 17 χρονών και για 11 χρόνια έδινε ρεσιτάλ στη γαλλική πρωτεύουσα ως "... ο Γάλλος πιανίστας Κορκολής, εθνικότητας ελληνικής...". Παρακολούθησε σεμινάρια για διεύθυνση ορχήστρας, ενορχήστρωση με δασκάλους όπως ο διάσημος σολίστ Χόροβιτς και η Ιβόν Λεφεμπίρ κ.ά. Παράλληλα γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογράφο. Από το 1990 και μετά συνεργάστηκε με μεγάλες και διεθνείς κλασικές ορχήστρες, ως σολίστ αλλά και ως συνθέτης. 
Το 2003 εμφανίστηκαν μαζί με την Ντούλτσε Πόντες στην Όπερα της Μπρατισλάβας στη Σλοβακία, επίσημα προσκεκλημένοι από τον Πορτογάλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Στέφανος Κορκολής παρασημοφορήθηκε από τον Σλοβάκο πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά το πέρας της συναυλίας.

Ο Στέφανος Κορκολής έχει συνθέσει τη μουσική του ύμνου των Special Olympics.Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως, με τους Μιχάλη Κακογιάννη, Alfredo Kraus, Jose Carreras, Irene Pappas, The Scorpions, Nana Mouskouri, Lucio Dalla, Ennio Morricone και άλλους και δισκογραφικά με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, την Δήμητρα Γαλάνη και τον Γιώργο Νταλάρα.

 

---------------

πηγή: http://www.lesvoscalendar.gr/

Μοιράσου το άρθρο!