Πολιτική

04/02/2014 - 05:56

Ο Στρατής Κόρακας (ξανά) υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Ο

Δημ. Κουτσούμπας, σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Τιτάνια παρουσίασε τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών καθώς και των υποψήφιων  δημάρχων του ΚΚΕ σε όλους τους βασικούς δήμους της χώρας.  

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δημ. Κουτσούμπας στην ομιλία του:
"Πρόκειται για αγωνιστές της ζωής, με ενεργό συμμετοχή σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, από τον επιστημονικό, καλλιτεχνικό, αθλητικό χώρο, μέσα από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το κίνημα των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, τα κινήματα των γυναικών, των φοιτητών και σπουδαστών. Αγωνιστές δραστήριοι μέσα στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, μέσα στη βουλή, παντού όπου μπορούν να προσφέρουν για την ανακούφιση των εργαζομένων, για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης, της προβολής των αιτημάτων, της οργάνωσης της λαϊκής πάλης"

Στο Βόρειο Αιγαίο υποψήφιος Περιφερειάρχης είναι ο περιφερειακός σύμβουλος οικονομολόγος από τη Λέσβο Στρατής Κόρακας.
Κόρακας Στρατής:
Γεννήθηκε το 1940 στο Πολυχνίτο Μυτιλήνης. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Λουβαίν Βελγίου. Στη διάρκεια της δικτατορίας και συγκεκριμένα το 1968 του αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια.
Διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΕΔΑ. Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λέσβου με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις εκλογές του 1985, επανεκλέχθηκε το 1989 και το 1990 με τον Συνασπισμό και το 1993 και το 1996 και πάλι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Στη συνέχεια κατέλαβε το αξίωμα του Ευρωβουλευτή. Ήταν επεικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις προηγούμενες εκλογές. Επίσης είναι μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.
Είναι διαζευγμένος και έχει τρεις γιους.


Αντιπεριφειάρχες

Λέσβου Κουντουρέλης Ηρακλής  ετών 55 Δ/ντής στο τμήμα Πολιτισμού της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αντιπρόεδρος στο Σωματείο Γραμματείας Αιγαίου

Χίος Αμπαζής Γιώργος  ετών 56 Δάσκαλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων, Πρόεδρος Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Χίου

Σάμος - Ικαρία Δράκος Αντώνης Συνταξιούχος της ΔΕΗ, Μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ

Μοιράσου το άρθρο!