Πολιτική

18/03/2014 - 14:21

Ο Στράτος Γεωργούλας κοντά στους σχολικούς φύλακες του Δήμου Λέσβου

Με τους σχολικούς φύλακες του Δήμου Λέσβου και με το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου συναντήθηκε τη Δευτέρα, ο υποψήφιος Δήμαρχος πανεπιστημιακός Στράτος Γεωργούλας.

Ο κ. Γεωργούλας συζήτησε με τους σχολικούς φύλακες του Δήμου Λέσβου,  για τον αγώνα που έκαναν όλους αυτούς τους μήνες, για την αγωνία τους μπροστά στο φάσμα της απόλυσης, αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν στα σχολεία μετά την προσωρινή ελπίζουμε απομάκρυνσή τους.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ο Άλλος Δρόμος» Στράτος Γεωργούλας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στις 22 Μάρτη τελειώνει και επίσημα η διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων του Δήμου Λέσβου. Για εμάς πίσω από κάθε ένα άνεργο, που προτίθεται στα εκατομμύρια των ανέργων της χώρας κρύβεται ένας άνθρωπος με τις μεγάλες του ανάγκες.

Ειδικά όμως για το Δήμο Λέσβου η νέα απώλεια προσωπικού κρύβει νέες ταλαιπωρίες για τους δημότες, Ειδικά για τα σχολεία κρύβει τη διάλυση και την παράδοση της φύλαξης των σχολείων σε ιδιώτες, νέες επιβαρύνσεις στον ήδη πετσοκομμένο προϋπολογισμό του Δήμου, νέα βάρη για τους δημότες. Ο ηρωικός αγώνας των σχολικών φυλάκων δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να είναι νικηφόρος. Αυτός ο αγώνας θα δοθεί τόσο στο δρόμο, όσο και στις αίθουσες των δικαστηρίων. Πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα. Και η εμπειρία μου ως ειδικός επιστήμονας του «Συνήγορου του Πολίτη» μας λέει, πως ο αγώνας πρέπει να δίνεται αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Στις 28 Μάρτη δικάζεται η αγωγή τους ενάντια στη διαθεσιμότητα. Νομίζουμε πως ως ελάχιστη στήριξη του αγώνα και της σημασίας των σχολικών φυλάκων στην ασφάλεια των σχολείων του Δήμου Λέσβου, ο Δήμαρχος οφείλει αυτή τη μέρα να κινητοποιήσει το Δήμο, για μαζική συμπαράσταση στο προσωπικό που χάνει.

Ο “Άλλος Δρόμος” θα σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα των σχολικών φυλάκων και δεν θα επιτρέψει την εκχώρηση σε ιδιώτες της φύλαξης των σχολείων του Δήμου μας».

Μοιράσου το άρθρο!