Πολιτική

07/10/2011 - 00:37

O Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Ανθρωπολογίας απαντάει στους δήθεν δημοκράτες πανεπιστημιακούς

Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ»

Από ότι φαίνεται πολλοί θα ήθελαν να αναλάβουν το ρόλο του υπουργείου στην προσπάθειά τους να αποδυναμώσουν το φοιτητικό κίνημα και να κατακρίνουν μέσω της παρέμβασης ως προς τον τρόπο πάλης μέσω του οποίου έχουν αποφασίσει να παλέψουν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική συνέλευση αποτελεί το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων μέσω των δημοκρατικών θεσμών που διέπουν τη χώρα. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση στην οποία έχει εισέλθει η χώρα τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται και στην εκπαίδευση τεράστια προβλήματα ζωτικής σημασίας για την ίδια την λειτουργία του πανεπιστημίου. Η ελλιπής χρηματοδότηση δημιουργεί συνθήκες στις οποίες το πανεπιστήμιο αδυνατεί να εκπληρώσει τις ανάγκες του, αδυνατεί να ανανεώσει τις συμβάσεις με τους εργαζομένους όπως και με ιδιώτες που συνεργάζεται (αστικά κτελ), αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της σίτισης, στέγασης των φοιτητών ακριβώς λόγω της έλειψης υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Η επιτροπή κατάληψης Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας αναγνωρίζοντας το ρόλο της ως το μόνο τμήμα υπο κατάληψη αυτή την εβδομάδα θέτει τα εξής στοιχεία:

η φοιτητική μέριμνα παρέμεινε ανοικτή καθ' όλη τη διάρκεια της κατάληψης

 ζητήσαμε απο τις πρυτανικές αρχές να μας υποδείξουν ποιοι φορείς της διοίκησης απαιτούνται για τη μη απονέκρωση των κεντρικών λειτουργιών, εφόσον αυτές δεν αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου έκτρωμα 

την 6η Οκτώμβρη 2011, ημέρα Πέμπτη, μετά απο αδιευκρίνιστο αίτημα των πρυτανικών αρχών ως επιτροπή κατάληψης επιτρέψαμε την είσοδο της πλειονότητας των εργαζομένων, ώστε να διευθετηθούν σημαντικά τρέχοντα ζητήματα.

Σαφώς μπορούμε να δεχτούμε κριτική απο πανεπιστημιακούς φορείς αν και όσο διαρκεί η κατάληψη όχι μόνο δεν δεχτήκαμε κριτική απο τέτοιους φορείς αλλά αντίθετα με ανακοινώσεις τους στήριξαν την μορφή πάλης που έχουν επιλέξει οι φοιτητές και τον κινηματικό τους χαρακτήρα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε όμως καμία ΠΑΡΑΤΑΞΗ η οποία προσβάλει τις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ-συλλογικές διαδικασίες της πανεπιστημιακής κοινότητας. Τη στιγμή που το υπουργείο εξαπολύει την μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών είναι ώρα “περίσκεψης και θάρρους” για την ανατροπή του νέου νόμου που θέλει να καταργήσει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Εκ της επιτροπής κατάληψης

--------------------------- Σημείωση Lesvosnews βλέπε σχετικό σύνδεσμο: http://lesvosnews.net/2011/10/06/p-2/

Μοιράσου το άρθρο!