Πολιτική

21/06/2012 - 23:23

O συμπατριώτης μας Χαράλαμπος Αθανασίου στο Υπουργείο Εσωτερικών

yle="text-align:justify;">Για άλλη μια φορά  (μετά το Νίκο Σηφουνάκη)  η Λέσβος αποκτά  έστω και έμμεσα το δικό της Υπουργό.

Ο συμπατριώτης μας και Βουλευτής Επικρατείας Χαράλαμπος Αθανασίου είναι ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών. (αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο ότι θα αναλάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης ...αλλά η ΔΗΜΑΡ είχε άλλη άποψη...)

Δείτε εδώ όλη τη σύνθεση  της νέας κυβέρνησης

Ο  Χαράλαμπος Αθανασίου γεννήθηκε στις 18 Απριλίου του 1946, είναι παντρεμένος με τη Μαριάνθη Αθανασίου, έχει δυο παιδιά, την Ελένη που είναι δικηγόρος Αθηνών και τον Χριστοφά που είναι μηχανικός και πρόσφατα έγινε και παππούς.

Ο κ. Αθανασίου, μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο Αρρένων της Μυτιλήνης, σπούδασε στη Νομική Αθηνών, όπου εισήχθη 13ος ανάμεσα σε 750 άτομα, απέκτησε το πτυχίο του το 1971 και το 1975 εισήλθε στο δικαστικό σώμα, κατόπιν εξετάσεων.
Βαθύς γνώστης των θεμάτων της δικαιοσύνης, πέρασε από όλα τα στάδια στην πολυετή καριέρα του: πάρεδρος του Πρωτοδικείου Αθηνών, πρόεδρος των Πρωτοδικείων Αθηνών και Σύρου, προϊστάμενος του Ειρηνοδικείου Αθηνών, εφέτης και Αρεοπαγίτης.
Είναι από τα πρόσωπα που έχουν κάνει πολλές προτάσεις για τη βελτίωση του συστήματος δικαιοσύνης και λόγω της στάσης του σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις οι συνάδελφοί του τον τίμησαν με ποσοστό ψήφων άνω του 70% και του πιστώνουν ότι με την επιλογή του να πρωτοστατήσει στην υιοθέτηση του ενιαίου ψηφοδελτίου κράτησε την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μακριά από τα κόμματα.

Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπου εκλέγεται από το 2008 έως 2012.

Εργάστηκε για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα δικαστή, την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και την απεξάρτηση της Δικαστικής από την Εκτελεστική Εξουσία.

Μοιράσου το άρθρο!