Πολιτική

23/06/2020 - 10:49

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου περιμένει ... την επόμενη συνέντευξη του Χ. Αθανασίου

Ο λαλίστατος κύριος Αθανασίου ξαναχτύπησε. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα Νέα της Λέσβου  επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του. Τα γνωστά ευχολόγια του. Αυτά που λέει και ξαναλέει.  Αποφεύγει όμως ν’ απαντήσει  στα ερωτήματα που του θέτει η κοινωνία:

Η ΝΔ παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ  το ΚΥΤ της Μόριας με 5678 πρόσφυγες/μετανάστες. Σήμερα είναι πάνω από 15.000 χιλιάδες. Παρά τις τελευταίες αναχωρήσεις. Τι έχει να μας πει επ’ αυτού ο κύριος Αθανασίου; Τι έχει να μας πει για την αποσυμφόρηση της Λέσβου; Ας μην ξεχνάμε την υπόσχεση που έδωσε, περί αναχώρησης  1.500 προσφύγων/μεταναστών κάθε μήνα.

Ο κύριος Αθανασίου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφασίσει να κάνει το ΚΥΤ της Μόριας κλειστή ελεγχόμενη δομή.  Είναι το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ κλειστή δομή στην Λέσβο. Μέχρι το επόμενο. Ο λεσβιακός λαός με τις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις, διατράνωσε ότι είναι κατά των κλειστών δομών, είτε αυτές είναι στην Καράβα, είτε στη Μόρια, είτε όπου αλλού. Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κύριο Αθανασίου και την κυβέρνηση.

Μας λέει και μας ξαναλέει ότι ο ίδιος είναι υπέρ της κλειστής δομής  προσφύγων/μεταναστών στα Τοκμάκια ή σε κάποιο άλλο ακατοίκητο νησί. Φαίνεται ότι τα ξερονήσια παραμένουν πάντα φαντασιακό απωθημένο της δεξιάς και του κυρίου Αθανασίου.

Δηλώνει ανακουφισμένος, που μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού κυρίου Μητσοτάκη αποσύρθηκαν τα ΜΑΤ από την Λέσβο. Δεν μας εξήγησε όμως, γιατί ο ίδιος κατά την εισβολή των ΜΑΤ ήταν εξαφανισμένος. Δεν έκανε καμία δήλωση καταδίκης και εμφανίστηκε μόνο όταν σύσσωμος ο λαός της Λέσβου εκδίωξε τα ΜΑΤ. Θέλοντας ως συνήθως εκ των υστέρων, να καρπωθεί σαν δική του επιτυχία την αποχώρηση των ΜΑΤ. Κατόπιν ενεργειών μου…

Στο φλέγον θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της Λέσβου άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε. Μιλά για επαφές με ντόπιους φορείς, για επαφές με υπουργούς και για την ανάγκη ενίσχυσης του νησιού μας. Τα συνηθισμένα λόγια χωρίς αντίκρισμα και ουσία. Τα λέει για να τα πει. Ούτε ο ίδιος δεν τα πιστεύει. Προς το παρόν το μόνο που ανακοινώθηκε ήταν η πενιχρότατη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους της Λέσβου.

Περιμένουμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία την επόμενη συνέντευξη του κυρίου Αθανασίου. Είμαστε σίγουροι ότι πάλι τα ίδια θα μας πει. Τα ίδια θα υποσχεθεί. Σε δουλειά να βρισκόμαστε ο καιρός να περνά...

 

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!