Πολιτική

21/05/2014 - 07:16

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου μιλάει για όλα εκτός από το «ναυάγιο» του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Να δώσουμε ηχηρό μήνυμα στην κάλπη των ευρωεκλογών

Η Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί τους χιλιάδες πολίτες της Λέσβου που στήριξαν με την ψήφο και την ενεργή συμμετοχή τους τα αυτοδιοικητικά σχήματα, που συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Λέσβου και στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Χαιρετίζει ιδιαίτερα τους εκατοντάδες ενεργούς συμπολίτες μας που στελέχωσαν τα ψηφοδέλτια του ¨Άλλου Δρόμου¨ και της περιφερειακής παράταξης ¨Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή¨  στο νησί μας στο Δήμο και στη Περιφέρεια και συμμετείχαν ενεργά στη συγκρότηση και τη δράση τους.

Τα ψηφοδέλτια που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, πολλαπλασίασαν τις δυνάμεις τους καταγράφοντας αξιοσημείωτα ποσοστά καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Δεν πέτυχαν όμως τον βασικό τους στόχο, που ήταν η συμμετοχή τους στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και η διεκδίκηση της δημοτικής και περιφερειακής αρχής,  ώστε και στη Λέσβο να δοκιμαστεί μια άλλη λογική στο χώρο της αυτοδιοίκησης απ' αυτή που γνωρίσαμε μέχρι τώρα.

Η επόμενη μέρα στην αυτοδιοίκηση μας βρίσκει πιο δυνατούς. Τα αυτοδιοικητικά σχήματα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν την μάχη υποστήριξης των ανθρώπων που πλήττονται από τη βάναυση μνημονιακή πολιτική έχοντας ως εκλεγμένους πολλαπλάσιους περιφερειακούς, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, στο Δήμο Λέσβου. Μαζί με τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς, μαζί με τις ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται, θα είναι η ουσιαστική αντιπολίτευση στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο και στη κοινωνία.

Η σύνθεση του νέου περιφερειακού και δημοτικού συμβουλίου, ανεξάρτητα από την εκλογή της ερχόμενης Κυριακής προδιαγράφει ότι η νέα πλειοψηφία, όποια κι αν είναι αυτή, θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική, ¨βάζοντας πλάτη¨ σε πολιτικές με τις οποίες είμαστε κάθετα αντίθετοι.

Με αυτή την έννοια η στάση μας στο  δεύτερο γύρο των εκλογών δεν μπορεί να είναι άλλη από την αντίθεση μας και στους δύο υποψήφιους τόσο στο Δήμο Λέσβου, όσο και στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου αφού και οι τέσσερις ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθένα, υπηρετούν την ίδια λογική, την ίδια αντίληψη για την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.

Έχουμε μπροστά μας την κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών. Σ' αυτή την μάχη καλούμε όλους τους πολίτες να δώσουν ηχηρό μήνυμα, που δεν θα μπορεί να παρερμηνευτεί. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι νίκη ολόκληρης την κοινωνίας.

  • Στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ για τις ζωές μας. 
  • Στις 25 Μαΐου στην κάλπη των ευρωεκλογών στέλνουμε ηχηρό μήνυμα πως η υπομονή μας τέλειωσε. 
  • Στις 25 Μαΐου η κοινωνία παίρνει στα χέρια  της  την τύχη της.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

 

Σχόλιο Lesvosnews.net Καλό θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει και λίγη αυτοκριτική.... Το "ναύαγιο" τους στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι μοναδικό....

Μοιράσου το άρθρο!