Πολιτική

27/03/2021 - 20:56

O ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λέσβου χαιρετίζει την προσπάθεια της «ΘΕΣΙΣ»

O ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου χαιρετίζει την προσπάθεια της Ένωσης Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ» για ηλεκτρονική διεξαγωγή της παγκόσμιας ημέρας θεάτρου.

Σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία, εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας, με τα θέατρα κλειστά και κάθε πολιτιστική δραστηριότητα στον πάγο, τα ερασιτεχνικά σωματεία του νησιού μας παραμένουν ενεργά, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν.

Για την κυβέρνηση ο πολιτισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα. Κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στην εκπαίδευση, περιορισμός της ελεύθερης έκφρασης, προσπάθεια φίμωσης των καλλιτεχνών, τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο ζούνε σε οικονομική και εργασιακή επισφάλεια.

Με αποκορύφωμα τη χυδαία προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου κακοποιήσεων από την υπουργό Πολιτισμού και τον Πρωθυπουργό.

Τα πολιτιστικά σωματεία του νησιού μας αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης κληρονομιάς μας. Οφείλουν να στηριχθούν όχι με πενιχρές επιδοτήσεις, αλλά με γενναία μέτρα στήριξης προκειμένου να επιβιώσουν, και να μπορέσουν να δημιουργούν σε κάθε χωριό του νησιού μας.

Το Θέατρο πρέπει να παραμείνει ενεργό και μαχόμενο ενάντια σε ανισότητες και διακρίσεις, ενάντια σε ρατσισμό και σεξισμό, καλλιεργώντας το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί προϋπόθεση:

  • Ενίσχυση της πολιτισμικής δραστηριότητας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες
  • Στήριξη καλλιτεχνών και εργαζομένων, προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων,
  • Στήριξη όλων των κοινωνικών ομάδων
  • Μέτρα στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων.

 

1 χρόνο χωρίς Θέατρο – 1 χρόνο χωρίς πολιτισμό

Μοιράσου το άρθρο!