Πολιτική

04/12/2019 - 05:26

Ο Ταξιάρχης Βέρρος προσπαθεί να τους ξυπνήσει...

Μήνυμα ξεκάθαρο και δυνατό από το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρρο που όπως όλα δείχνουν προς το παρόν είναι ο μόνος που τραβάει το δρόμο για δυναμικές κινητοποιήσεις. Η Λέσβος πρέπει να απαντήσει στον αυταρχικό της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή "ότι και να πείτε ότι και να κάνετε θα γίνει μια νέα δομή κλειστού τύπου". Η ανάρτηση του Δημάρχου:

Είναι γνωστή πλέον σε όλους η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την σύσταση διαδημοτικής επιτροπής που με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη να αποφασίσει τους τρόπους αντίδρασης για την αποφασισμένη πλέον κατασκευή του νέου κλειστού-ανοικτού (?) κέντρου κράτησης(?) μεταναστών.

Η βούληση του Δήμου Δ. Λέσβου ήταν και είναι να κλείσουν, έστω και συμβολικά στην αρχή, οι Δήμοι και η Περιφέρεια, πρόταση που ο Περιφερειάρχης απεδέχθη στην συνάντηση μας την Κυριακή . Αναμένουμε την άμεση σύσταση της επιτροπής και την απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης.

Είναι προφανές ότι αν εντός της εβδομάδας δεν ληφθούν οι αποφάσεις, θα προχωρήσουμε μόνοι μας πλέον.Θεωρώ λάθος να κοπεί το νησί στη μέση. Αλλά αν δεν προχωρήσουμε ενωμένοι, θα κοπεί.

Μοιράσου το άρθρο!