Πολιτική

16/06/2019 - 08:12

Ο Θεόφραστος Οικονομίδης υποψήφιος Βουλευτής Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία

Σύμφωνα με την πληροφορίες ο δημοσιογράφος και πρώην Δήμαρχος Φιλοθέης θα είναι υποψήφιος Βουλευτής Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Σύντομα βιογραφικό του Θεόφραστου Οικονομίδη

Γεννήθηκε στην Αθήνα από Μυτιληνιούς γονείς.

Σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια των Παρισίων Vincennes Paris 8 και Pantheon Sorbonne Paris 1. Διήνυσε μια μακρά πορεία στη δημοσιογραφία σε καίριες, επιτελικές θέσεις. Εργάστηκε στον ημερήσιο αθηναϊκό τύπο στις εφημερίδες «Απογευματινή», «Έθνος» και «Ελεύθερος Τύπος», με εξειδίκευση στα διεθνή και διπλωματικά θέματα.

Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στον «Αθήνα 984», τον ιστορικό ραδιοσταθμό που άνοιξε τον δρόμο στην καθιέρωση της ελεύθερης ραδιοφωνίας στη χώρα μας.

Υπήρξε αρχισυντάκτης των κεντρικών δελτίων ειδήσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς «Antenna» και «Star Channel». Ήταν ιδρυτικό στέλεχος και καθηγητής στο μάθημα της τηλεόρασης στη Σχολή Δημοσιογραφίας του «Antenna». Έχει λάβει μέρος σε σημαντικές δημοσιογραφικές αποστολές στο εξωτερικό. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ). Έχει  αρκετές τιμητικές διακρίσεις, ενώ άρθρα τουκαι αναλύσεις έχουν δημοσιευθεί στον διεθνή τύπο.


Επί δύο τετραετίες (2003-2011) εκλέχτηκε Δήμαρχος της Φιλοθέης Αττικής. Επίσης διετέλεσε εκλεγμένος Πρόεδρος του Συνδέσμου των 21 Δήμων της ΒΑ Αττικής. 
Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. Από το 2014 κατοικεί μόνιμα στην Πέτρα της Λέσβου.

 

 

-----------

 

up date  Τελικά ο κος Οικονομίδης δεν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής. Διαβάστε εδώ

Μοιράσου το άρθρο!