Πολιτική

22/02/2016 - 18:39

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi επισκέπτεται τη Λέσβο

 

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi θα μεταβεί στη Λέσβο στις 23 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

 

Τον Ύπατο Αρμοστή θα υποδεχτούν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. Ο κ. Grandi θα ξεκινήσει την επίσκεψή του από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Εκεί, θα επιβιβαστεί σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και θα μεταβεί σε περιοχές όπου πραγματοποιούνται επιχειρήσεις διάσωσης.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το Κέντρο Ταυτοποίησης στη Μόρια και το χώρο προσωρινής φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ, πριν συναντηθεί με μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών.

Ο κ. Grandi θα πραγματοποιήσει Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00 μ.μ. στο Παλαιό Δημαρχείο.

Μετά τη Συνέντευξη Τύπου, ο κ. Grandi θα συναντήσει τις τοπικές αρχές, το Λιμενικό Σώμα, φορείς της ΕΕ, και άλλους που συμμετέχουν στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες.

Ο Ύπατος Αρμοστής θα συνοδεύεται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα, το Διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης της Υ.Α. και Περιφερειακό Συντονιστή για την Προσφυγική Κρίση, Vincent Cochetel, καθώς και τον Αντιπρόσωπο της Υ.Α. στην Ελλάδα, Philippe Leclerc. 

Μοιράσου το άρθρο!