Πολιτική

01/02/2013 - 14:58

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς απαντά στα τοπικά ΜΜΕ της Λέσβου και... στο Γ.Ζερδελή

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς

yle="text-align: justify;">Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Μερίδα του τοπικού Τύπου στην περιοχή της Λέσβου, είτε από πλημμελή ενημέρωση, είτε εξ αιτίας άλλων λόγων, παρουσιάζει άκρως διαστρεβλωμένα τα όσα αφορούν στην ερώτηση του βουλευτού κ. Ζερδελή και την εκ μέρους μου απάντηση. Παραθέτω τα πραγματικά στοιχεία του θέματος, ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του:


Ο κ. βουλευτής διατυπώνει την με αριθμό 994/21-1-2013 ερώτησή του ως εξής:
«Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: 1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο υπουργός ώστε να μην συνεχίζεται το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στη LESVOSHOP ΑΕ σύμφωνα με το οποίο εμφανίζονται ως υπάλληλοι μιας υπό εκκαθάριση εταιρίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου; Τι μέτρα θα αναλάβει ώστε να λυθεί η εργασιακή τους σχέση και να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις απόλυσης;
2. Με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα εξασφαλίσετε την άμεση εξόφληση των χρεών προς τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία;
Ερωτάται ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Σε μια περίοδο που η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης πλήττει τις μικρές επιχειρήσεις, με ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύει να στηρίξει εκείνες τις επιχειρήσεις και τους γυναικείους συνεταιρισμούς που ζημιώθηκαν στη συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να μην αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο;
Ερωτάται ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να προχωρήσει απρόσκοπτα η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και να απονεμηθεί σύντομα δικαιοσύνη;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Ζερδελής»

Είναι κατά συνέπεια προφανές και αυταπόδεικτο, ότι η απάντηση που έδωσα στον  κ. βουλευτή δεν αφορούσε στο σύνολο της ερωτήσεώς του αλλά ακριβώς σε εκείνο το ερώτημα, το οποίο απευθύνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Στα ερωτήματα που ο κ. βουλευτής θέτει σε άλλα υπουργεία, είναι προφανές ότι δεν μπορώ να είμαι ο απαντών.  

Μετά από όλα τα παραπάνω, είναι να απορεί κανείς για ποιο λόγο ορισμένα μέσα  μαζικής ενημέρωσης με εμφανίζουν να απαντώ άλλα, από εκείνα που περιλαμβάνει η ερώτηση του κ. βουλευτή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης. Όσοι αναπαράγουν τέτοιες ανακρίβειες, οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες, τους λόγους για αυτή την πράξη τους.



Σχόλιο Lesvosnews.net

To Lesvosnews.net δημοσίευσε και την ερώτηση του κ. Ζερδελή και την απάντηση του κ. Σκορδά (μάλιστα είχαμε επισυνάψει τα πλήρη κείμενα στο τέλος του άρθρου)  . Ο κ. Σκορδάς στη δήλωσή του αναγνωρίζει ότι απάντησε μόνο στο κομμάτι της ερώτησης που τον αφορούσε. 

  • Δεν είναι λογικό ο εκπρόσωπος του λαού της Λέσβου να απαιτεί να λάβει ολοκληρωμένη απάντηση; 
  • Δεν είναι λογικό να προκαλεί αρνητικά σχόλια η μερική και γενική απάντηση;
  • Δεν θα μπορούσε ο κ. Σκορδάς να συνεργαστεί με τους συναδέλφους του ώστε να υπάρξει απάντηση σε όλα τα ερωτήματα;

Η δημοσίευση της ιστοσελίδας μας είχε στόχο να δείξει τη κακιά "συνήθεια" που έχει η κεντρική εξουσία να αγνοεί τους Βουλευτές της Περιφέρειας.

Τέλος είναι προς τιμή του κ. Σκορδά που μπαίνει στον κόπο να δώσει διευκρινήσεις. Ελπίζουμε να πιέσει και τους συναδέλφους του ώστε να έχουμε (επιτέλους) ολοκληρωμένη απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις του κ. Ζερδελή.

 

Μοιράσου το άρθρο!