Πολιτική

11/06/2019 - 17:43

«Όχι» Γαληνού στην πρόταση Βέρρου για διαδημοτική επιτροπή διάσπασης Δήμου Λέσβου

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, έστειλε την παρακάτω απαντητική επιστολή στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, σχετικά με την πρόταση του κ. Βέρρου για την σύσταση διαδημοτικής επιτροπής για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου

Αγαπητέ κ. Βέρρο,

Σε απάντηση της από 07/06/2019 επιστολής σας αναφορικά με την σύσταση διαδημοτικής επιτροπής για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου, θα ήθελα να σας ενημερώσω  τα εξής.

Στο νόμο 4600/2019 (Τροπολογία ΥΠ.ΕΣ για την κατάτμηση των 5 Δήμων)  περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία, που θα ακολουθηθεί για την διάσπαση του σημερινού Δήμου Λέσβου σε δύο νέους Δήμους, τον Δήμο Μυτιλήνης και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Σας διαβεβαιώ ότι, η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς των δύο δήμων. Συνεπώς, η δημιουργία της επιτροπής που αναφέρετε δεν είναι δυνατή καθώς ο νόμος προβλέπει ρητά τη διαδικασία. Επίσης, ο ενιαίος Δήμος Λέσβου διοικούμενος από τον Δήμαρχο Λέσβου και τη Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να υφίσταται και να έχει αποφασιστική αρμοδιότητα έως την 31η Αυγούστου.   

Επειδή συμμερίζομαι, για πολλούς λόγους, την αγωνία σας για την επόμενη μέρα, αγωνία η οποία ξεκίνησε πολύ πριν τη διάσπαση του Δήμου, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά το πέρας των διαδικασιών και πριν οι αποφάσεις τεθούν προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα κληθείτε είτε εσείς είτε εκπρόσωπός σας μαζί με τον νέο Δήμαρχο Μυτιλήνης ή εκπρόσωπο αυτού, να ενημερωθείτε σχετικά και να καταθέσετε τις προτάσεις σας επί του σχεδίου της απόφασης.

Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Λέσβου είναι στη διάθεσή σας για να σας παράσχουν οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,

 

-Ο-

Δήμαρχος Λέσβου

                                                                  Σπύρος Γαληνός

Μοιράσου το άρθρο!