Πολιτική

20/12/2013 - 08:16

«Όχι στην κινητικότητα» από το Δ. Βουνάτσο – Αντιδράσεις από τους Αν. Έλληνες Λέσβου

yle="text-align: justify;">Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, την παρακάτω επιστολή.

Διόρθωση στοιχείων απογραφής προσωπικού Δήμου Λέσβου και
                 άμεση αναγκαιότητα προσλήψεων.
               Κύριε Υπουργέ,
Σε απάντηση σχετικού εγγράφου σας, (Αριθ. Πρωτ. 2271/16-12-2013) καθώς και των όσων συζητήθηκαν την ίδια ημέρα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά, στην συνάντησή σας με τους Δημάρχους των νησιών του Αιγαίου, σας στέλνουμε τα σημερινά στοιχεία του προσωπικού του Δήμου Λέσβου, διότι στην δική σας απογραφή εμφανίζονται αυξημένα, μα δυστυχώς ανακριβέστατα, προφανώς παλαιότατα.
Επισημαίνουμε ότι είμαστε ο μοναδικός Δήμος με την μεγαλύτερη διοικητική περιφέρεια στην Ελλάδα (1636 km2) με 13 Δημοτικές Ενότητες, 23 Δημοτικές Κοινότητες και 50 Τοπικές Κοινότητες, ο δε πληθυσμός μας ανέρχεται σε 90.000 κατοίκους περίπου. Με το πλήθος δε των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, θεωρούμε αδύνατη πλέον την  στοιχειωδώς αποτελεσματική συνέχιση της λειτουργίας του Δήμου Λέσβου με το υπάρχον προσωπικό που διαρκώς μειώνεται και την προσφορά των πρεπουσών υπηρεσιών προς τους συνδημότες μας, το οποίο, την 31η Δεκεμβρίου 2013, θα είναι 530 υπάλληλοι όλων των κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων και των Νομικών Προσώπων, έναντι πολύ μεγαλύτερου αριθμού κατά τον ΟΕΥ του Δήμου μας.
Αφού, ήδη βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μεταξύ δισδιοίκητου και αδιοίκητου, και ο θεσμός της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού στο νησί μας, εξαιτίας βεβαίως και πρωτίστως του ΚΑΚΟΚΡΑΤΗ παραμένει ακόμη όρθιος, χάρις στην αυτοθυσία της δημοτικής αρχής και των πάσης κατηγορίας υπαλλήλων μας και τις τεράστιας προσπάθειας να ανταποκριθούμε στην εξόφληση των πάσης φύσεως κληρονομημένων οικονομικών υποχρεώσεων ενός αβάσταχτου συνολικού χρέους, γεγονότα πασίγνωστα και στο Υπουργείο σας και στην κυβέρνηση και στα κόμματα και στην ΚΕΔΕ, από προηγούμενες γραπτές και προφορικές ενημερώσεις μας.
Γι’ αυτό,  θεωρούμε αδιανόητη οποιαδήποτε απομάκρυνση έστω και ενός υπαλλήλου με την διαδημοτική κινητικότητα, και απαιτούμε την άμεση ενίσχυσή μας, όπως ακριβώς ζητήσαμε ήδη, με το επισυναπτόμενο στην παρούσα μου, και μνημονευόμενο κατωτέρω έγγραφό μας.
Σε σχετικό δε έγγραφό μας με αριθ. πρωτ. 73068/13-09-2013 ζητούσαμε τις απολύτως αναγκαίες βάσει των κενών του εγκεκριμένου ΟΕΥ, 83 προσλήψεις προσωπικού, προκειμένου να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς στις πιο βασικές υπηρεσίες προς τους Δημότες, αίτημα που η εκπλήρωσή του γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.
Συνημμένα σας υποβάλουμε  το αριθ. πρωτ. 73068/13.9.2013  δικό μας έγγραφο  για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών με υπαλλήλους του προγράμματος κινητικότητας, συνοδευόμενο με αναλυτικό πίνακα «Αίτημα για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών» το οποίο είχαμε αποστείλει στο Υπουργείο σας, καθώς επίσης,  το αριθ.πρωτ. 104120/18.12.2013 έγγραφο του Προϊστάμενου Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού Μητρώου και Διαδικασιών Προσωπικού του Δήμου μας, όπου φαίνεται αναλυτικά η κατάσταση των υπαλλήλων του Δήμου Λέσβου και των ΝΠΔΔ  πόση ήταν στην αρχή του έτους 2011 και πόση είναι σήμερα.  
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  Φ. ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ


 

Ανακοίνωση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Λέσβου
«Είναι φαιδροί και επικίνδυνοι.   Διώξτε τους..»
Η φαιδρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η συγκυβέρνηση την Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματικά δεν έχει προηγούμενο αφού απανωτά λάθη και παραλείψεις έχουν φέρει τους Δήμους της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Δήμος Λέσβου που από τη δημιουργία του αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, έχει δεχθεί και κείνος τις επιπτώσεις της λανθάνουσας πολιτικής σε πολλά ζητήματα, ένα εξ αυτών και η περίφημη διαθεσιμότητα - κινητικότητα.
Ενώ λοιπόν τον περασμένο Δεκέμβριο, με απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 19 υπάλληλοι του Δήμου Λέσβου τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και μετακινήθηκαν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, έρχεται σήμερα στο φως μελέτη του Υπουργείου Εσωτερικών που παρουσιάζει το Δήμο Λέσβου με 53 κενά τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν με τη διαδικασία της διαδημοτικής κινητικότητας.
Επί της ουσίας δηλαδή, δικαιώνονται οι θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων της Λέσβου όταν και έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει πέρυσι, πως τυχόν μετακινήσεις εξειδικευμένου προσωπικού από το Δήμο Λέσβου μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρουν.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Λέσβου, πέραν της ξεκάθαρης θέσης μας για την άμεση διάσπαση του Δήμου Λέσβου, καλούμε την συγκυβέρνηση να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων. Να δει με σοβαρότητα τι συμβαίνει στις μικρές τοπικές κοινωνίες των ακριτικών μας περιοχών και να τείνει χείρα βοηθείας προς τους νησιωτικούς  Δήμους, που λόγω της ιδιαιτερότητας τους παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες, υλοποιώντας επιτέλους τις «μεγαλόστομες» υποσχέσεις της.

Μοιράσου το άρθρο!