Πολιτική

11/10/2013 - 07:46

«Όχι στις αλλαγές του Καλλικράτη» λέει ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ

Στα «κάγκελα» βρίσκονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις διαρροές περί αλλαγών στον Καλλικράτη. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ΚΕΔΕ έφτασε σχέδιο νόμου το οποίο περιλαμβάνει τη δυνατότητα τροποποίησης των ορίων των δήμων.

Το σχέδιο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αλλάζουν τη δομή σε νησιωτικούς δήμους όπως η Λέσβος που θα σπάσει σε τέσσερις δήμους και η Κέρκυρα στην οποία θα δημιουργηθούν σύμφωνα με το σχέδιο τρεις. Την ίδια ώρα σε άλλα μεγάλα νησιά δεν επέρχονται μεταβολές.

Πρώτος αντέδρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος ο οποίος ήταν υφυπουργός εσωτερικών και ουσιαστικά εκείνος με το Γιάννη Ραγκούση έφτιαξαν τον Καλλικράτη.

Ο κ. Ντόλιος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου «επιτομή του παλαιοκομματισμού» και εκτίμησε πως θα η κυβέρνηση θα κάνει πίσω.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «δεν αντιλαμβάνομαι γιατί επιλέγουμε την Κέρκυρα και την Λέσβο και όχι τη Ρόδο ,είναι προκλητικό αυτό που γίνεται.Υπολογίζω ότι το δημοσιονομικό κόστος θα είναι ανάλογο των απολύσεων.

Παράλληλα υπάρχει προβληματισμός για τις προωθούμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο αν και σε κεντρικό επίπεδο η Χαριλάου Τρικούπη συμφωνεί με τις αλλαγές.

 

Μοιράσου το άρθρο!