Πολιτική

05/04/2021 - 09:20

Το «Οχι» των νησιωτών έφτασε Ευρώπη, μέσω του Κώστα Μουτζούρη.

Φαίνεται πως τελικά ο Περιφερειάρχης εκτός από ένας εξαιρετικός επιστήμονας εξελίσσεται και σε έναν δυνατό και ιδεαλιστή πολιτικό άντρα, αφού με την στάση του έχει καταφέρει να αποτελεί την μοναδική φωνή των νησιωτών και να είναι αυτός που μέχρι τέλος αγωνίζεται για τα συμφέροντα των κατοίκων.

Πέρα λοιπόν από την περσινή κίνησή του να βρεθεί πρώτος απέναντι στα ΜΑΤ και να ταυτιστεί πλήρως με την τοπική κοινωνία εκπροσωπώντας επάξια την βούληση των νησιωτών σχετικά με το μεταναστευτικό, πριν από λίγες μέρες εναντιώθηκε στο Ευρωπαϊκό «εντέλλεσθε» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στις προειλημμένες αποφάσεις, που ήρθε να ανακοινώσει η Επίτροπος κ. Γιόχανσον.

Ο Περιφερειάρχης δεν δίστασε να αναφερθεί και στην διαφωνία του ως προς το σχέδιο του συμφώνου μετανάστευσης τονίζοντας πως καταδικάζει τα νησιά ως μόνιμους διαχειριστές της μεταναστευτικής κρίσης καθιστώντας τα ουσιαστικά γκρίζες ζώνες. Δεν παρέλειψε τέλος να διαμηνύσει οτι η Ευρώπη οφείλει να μην ρίχνει το βάρος στην Ελλάδα και στα νησιά αποκλειστικά και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

111

 

2

Η άρνηση του Περιφερειάρχη να δει την Ευρωπαία Επίτροπο έκανε τον γύρο της Ευρώπης και τα επιχειρήματα του για επικοινωνιακό κόλπο της επίσκεψης και προειλημμένες αποφάσεις, που απηχούν την πλειοψηφία των νησιωτών (και επιβεβαιώνει και άρθρο της Γιόχανσον πριν την επίσκεψη), έφτασαν σε κάθε σπίτι Ευρωπαίου πολίτη μέσω των αναφορών που έκαναν μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Η πολιτική επιτυχία του Περιφερειάρχη έγκειται στο γεγονός πως αποδεικνύοντας την άρνηση και αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας στην ευρωπαϊκή πολιτική δημιουργεί δυσφορία στην Γερμανία και δίνει ένα «χαστούκι» στην ισχυρή κυρία της Ευρώπης και στην όχι και τόσο όπως αποδεικνύεται φιλελληνίστρια κα. Μέρκελ, η οποία επιθυμεί οι δομές να γίνουν και το σύμφωνο μετανάστευσης να υπογραφεί αθόρυβα, αποφεύγοντας την κριτική από πολιτικούς της αντιπάλους εν όψη εκλογών που πλησιάζουν στην χώρα της, αφού ήδη έχει φθορά εξαιτίας της διαχείρισης της Πανδημίας.

 

Από όποια πλευρά και να το δει κάποιος το μόνο που μπορεί να πεί είναι πως του Μουτζούρη «το λέει η καρδιά του».

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός που έδωσε τις μάχες μέχρι τέλος σταθερός στα πιστεύω του!!!

 

Πηγή : Στηρίζω τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!