Πολιτική

19/11/2020 - 13:23

Οι 14 «λευκές περιοχές» της Δυτικής Λέσβου - Παρέμβαση Δημάρχου

Για το πρόβλημα ουσιαστικά της… μη μετάβασης στη δεύτερη ψηφιακή ευρυεκπομπή εκατοντάδων νοικοκυριών στα χωριά του Δήμου, παρενέβη σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με επιστολή του στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

 

Όπως έχει καταγγελθεί από δεκάδες προέδρους τοπικών κοινοτήτων αλλά και από εκατοντάδες δημότες στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, από τις 6/11/2020 που ξεκίνησε από κοινού και από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (ΕΡΤ, Digea) η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, (σ.σ. όπως αυτή προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων που εκπόνησε η Πολιτεία), εξακολουθούν να αναφέρονται ως «λευκές περιοχές» οι εξής:  Εφταλού, Κάπη,  Κλειού, Πτερούντα, Χίδυρα, Συκαμιά, Βαφειός, Λεπέτυμνος, Άργενος, Άγρα, Πέτρα, Σκαλοχώρι, Φίλια και Ανεμώτια. Με αποτέλεσμα και μάλιστα σε περίοδο υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι λόγω lockdown, οι δημότες να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια.

 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου γνωρίζοντας ότι το θέμα προφανώς είναι τεχνικό και αφορά τους παρόχους της ψηφιακής ευρυεκπομπής που έχουν αναλάβει από το Υπουργείο την ψηφιακή μετάβαση, ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση παρέμβασή του προς εκείνους, για να διευθετηθεί το θέμα.

 

Η επιστολή: 

 

1

 

2

Μοιράσου το άρθρο!