Πολιτική

13/05/2020 - 13:00

Οι 4 Πρόεδροι στον Διοικητή του ΚΥΤ Μόριας - Αποσυμφόρηση με το σταγονόμετρο και λαϊκή συνέλευση

«Θα προασπίσουμε τα χωριά μας που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια»

Συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τον Διοικητή του ΚΥΤ Μόριας Νίκο Μπαμπάκο οι τέσσερες πρόεδροι των γειτονικών χωριών.

Ο Πρόεδρος της Μόριας Γιάννης Μαστρογιάννης, ο Πρόεδρος της Παναγιούδας Βαγγέλης Βιόλατζης, ο Πρόεδρος των Παμφίλων Αντώνης Αντωνέλλος και ο Πρόεδρος του Αφάλωνα Κώστας Κουρουγένης εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί και ειδικά μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σε νεοεισερχόμενους μετανάστες.

Γι αυτό και ζήτησαν τον περιορισμό εισόδου νέων μεταναστών στο ΚΥΤ Μόριας. «Θα προασπίσουμε τα χωριά μας που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια» τόνισαν στον Διοικητή του ΚΥΤ και ανέφεραν ότι θα παρακολουθούν την όλη κατάσταση. Ο Νίκος Μπαμπάκος τους ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στο ΚΥΤ Μόριας φιλοξενούνται 17.868 μετανάστες/πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.net αύριο Πέμπτη φεύγουν 66 άτομα και την Κυριακή έχει προγραμματιστεί να φύγουν άλλοι 70. Εστω και με αυτούς τους ρυθμούς θα μειωθούν σημαντικά τους επόμενους μήνες οι φιλοξενούντες στο ΚΥΤ (με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν νέες αφίξεις στο ΚΥΤ Μόριας)

Επίσης υπάρχουν συνεχείς έλεγχοι και το κατάλληλο προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις όποιες έκτακτες ανάγκες παρουσιαστούν.

Η κατάσταση πάντως στα γύρω χωριά είναι τεταμένη και πολλοί πολίτες εκφράζουν τις ανησυχίες τους μη τυχόν και υπάρξει διασπορά του κορονοϊού στο ΚΥΤ Μόριας. Βέβαια αξίζει να τονίσουμε ότι τα δύο τελευταία κρούσματα εμφανίστηκαν σε δομή - καραντίνας στη Δυτική Λέσβο και όχι στο ΚΥΤ Μόριας. Υπάρχει όμως ανησυχία και για το ΚΥΤ Μόριας καθώς είτε εργαζόμενοι είτε μετανάστες αν δεν ληφθούν μέτρα μπορούν να μεταφέρουν τον κορονοϊό στο ΚΥΤ Μόριας. Τα κρούσματα στη Δυτική Λέσβο απέδειξαν τα κενά που υπάρχουν στους ελέγχους και στον εντοπισμό. 

Ο Πρόεδρος της Μόριας συνεχίζει τις επικοινωνίες του με Υπουργούς της κυβέρνησης και με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης ενώ έχει προγραμματιστεί λαϊκή συνέλευση στη Μόρια για το απόγευμα του Σαββάτου.

Μοιράσου το άρθρο!