Πολιτική

08/02/2016 - 21:03

Οι αρχές του φιλελευθερισμού στην ημερίδα της ΟΝΝΕΔ στη Μυτιλήνη

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα της ΟΝΝΕΔ Λέσβου και της ΜΑΚΙ Λέσβου, με θέμα: «Ο Φιλελευθερισμός στην Ελλάδα και τα πολιτικά κόμματα» στο ξενοδοχείο Blue sea.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι: Καρκατσούλης Παναγιώτης, καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, πρ. Βουλευτής με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Τρούμπης Ανδρέας, Καθηγητής Τμήματος Περιβάλλοντος και πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαραγκουδάκης Μανούσος, Αναπληρωτής καθηγητής τμήματος Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η συζήτηση εστίασε στις αρχές του φιλελευθερισμού αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα προβλήματα από την έλλειψη του ορθολογισμού στη διοίκηση και οργάνωση του κράτους, όπως αυτά προκύπτουν και μέσα από τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων.

Η προάσπιση του κράτους δικαίου και των θεσμών τοποθετούμενες στον πυρήνα της ιδεολογίας μπορούν να δομήσουν τη φιλελεύθερη ατζέντα που θα αντικρούσει κάθε προσπάθεια συντήρησης του πελατειακού κράτους. Για την ΟΝΝΕΔ Λέσβου καλωσόρισμα πραγματοποίησε ο πρόεδρός της, Αγουρόγιαννης Παναγιώτης και τη συζήτηση διεύθυνε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου της ΟΝΝΕΔ, Καρασαρίνης Ανδρέας.

Μοιράσου το άρθρο!