Πολιτική

23/04/2019 - 12:52

Οι βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού «Η Λέσβος Όπως της Αξίζει» για τον Δήμο Μυτιλήνης

Οι βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού «Η Λέσβος Όπως της Αξίζει» για τον Δήμο Μυτιλήνης

Οι βασικές προτεραιότητές μας ως εκλεγμένη δημοτική αρχή είναι:


– Η Βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

– Μέσω των κοινωνικών δομών που υπάρχουν και που θα βελτιώσουμε, θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να ελαττώσουμε τα προβλήματα συνδημοτών μας που δοκιμάζονται.

– Μακροπρόθεσμα μέσω των έργων, από ασφαλείς θεσμοθετημένους δρόμους, θα προσπαθήσουμε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για το ντόπιο εργατικό δυναμικό.

– Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία και για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

– Σωστή αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου, καθώς για εμάς οι εργαζόμενοι στον Δήμο αποτελούν κεφάλαιο – εμείς ως αιρετοί φεύγουμε αυτοί μένουν και συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους. Αντιμετώπιση της μεγάλης υποστελέχωσης που παρατηρείται στις υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης, προσλήψεις έτσι ώστε να καλυφθούν κενά.

– Εύρεση πρόσθετων χρηματοδοτικών πόρων.

– Ανάπτυξη συνεργασίας και στήριξη στους δημόσιους και μη φορείς.

- Δημιουργία Αντιδημαρχίας Μεταναστευτικής Πολιτικής με την άμεση συνδρομή του νομικού τμήματος του Δήμου. Διαφάνεια και πραγματική εικόνα της διαμορφωθείσας κατάστασης. (έλεγχος ΜΚΟ-πλήρης καταγραφή των προσφύγων-μεταναστών)

– Ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση και αντιμετώπιση των μακροχρόνιων προβλημάτων του αγροκτηνοτροφικού τομέα.

–Ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει ο Δήμος μας. Δημιουργία ομάδας εργασίας, αποφασιστικού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή τεχνοκρατών, με αποκλειστικό αντικείμενο την ανάπτυξη του τουρισμού.

-Προώθηση και ανάδειξη αρχαιολογικών μνημείων του Δήμου μας, η αναφορά σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού (θρησκευτικός, αθλητικός τουρισμός, τουρισμός υγείας & ευεξίας, τουρισμός υπαίθρου, γαστρονομικός τουρισμός με ανάδειξη τοπικών προϊόντων) και η σύνδεσή τους με τη διαμονή σε τοπικά καταλύματα, είναι τομείς που μπορούν να αναδειχθούν με στενευμένες ενέργειες.

-Ευρύτερη και στενότερη συνεργασία με επιμελητήρια, τουριστικούς φορείς και τοπικές οργανώσεις θα αναδείξουν και περισσότερες καίριες παρεμβάσεις, εκεί που μπορούν να υλοποιηθούν.

-Άμεση ανακατασκευή και επαναλειτουργία του υπάρχοντος κολυμβητηρίου Μυτιλήνης με πράσινη ενέργεια (θέρμανση νερού πισίνας, σύγχρονα αποδυτήρια, επιτραπέζια αντισφαίριση, σύγχρονος χώρος αναμονής κ.λ.π.) -Δημιουργία κλειστών προπονητικών κέντρων:

-Επαναλειτουργία ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη για εξάλειψη καθυστερήσεων στην μεταφορά προϊόντων αλλά και την μετακίνηση, φοιτητών, στρατιωτών κλπ. Συνεργασία με αεροπορικές εταιρίες lowbudget με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση των τουριστών και των ντόπιων σε οικονομικό και πρακτικό επίπεδο με την καθιέρωση του "αεροπλάνου του δημότη".

Στόχος κάθε αλλαγής και κάθε δράσης μας η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Για να δημιουργήσουμε μια πόλη φιλική και φιλόξενη

Φιλικά χωριά και τουριστικές περιοχές.

Με σεβασμό στο μόνιμο κάτοικο, στον επισκέπτη, στο περιβάλλον.

Αυτή την αλλαγή σηματοδοτεί η «ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ».

Σηματοδοτεί το μέλλον.

Όχι το μακρινό μέλλον αλλά αυτό που είναι μπροστά μας.

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και έρχονται από παντού.

Κάθε μέρα και πιο κοντά στους στόχους που έχουμε θέσει.

Κάθε δημότης και δημότισσα συμμετέχουν σε αυτό τον όμορφο αγώνα μας.

Για τον τόπο μας.
Για τους ανθρώπους μας.
Για τα παιδιά μας.
Για όλους αυτούς κάθε μας προσπάθεια ΑΞΙΖΕΙ.

Γιατί ο Δήμος Μυτιλήνης ΑΞΙΖΕΙ το καλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα στο επισυναπτόμενο αρχείο
 

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.pdf 351.99 KB

Μοιράσου το άρθρο!