Πολιτική

27/10/2020 - 08:18

Οι επαφές Χ. Αθανάσιου στην Αθήνα - Συνέντευξη στην Τηλεόραση Μυτιλήνης (βίντεο)

Συνέντευξη που παραχώρησα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Μυτιλήνης, στους δημοσιογράφους κ. Γ. Σινάνη και Μ. Χαδεμένου.

Η θεματολογία αφορούσε τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες, για έργα του Νομού Λέσβου και τις οποίες συντόνισε ο κ. Αθανασίου.

Πιο συγκεκριμένα:

- Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης κ Στρατή Κύτελη με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη Γεώργιο. Η συνάντηση αφορούσε τις εξελίξεις του μεταναστευτικού ζητήματος στο νησί της Λέσβου και ειδικότερα την υπόδειξη τοποθεσίας για τη δημιουργία μικρής και φυλασσόμενης δομής.

- Συνάντηση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ Μουτζούρη Κώστα και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ Πανάγου Κουφέλου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Βορίδη Μάκη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν: Τα σχέδια βελτίωσης και το πρόγραμμα Leader στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καθώς και την ενδεχόμενη εξοικονόμηση επιπλέον κονδυλίων.

Την ολοκλήρωση της δημιουργίας του Γραφείου ΕΛΓΑ(στέγαση-στελέχωση) στη Λέσβο που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Νοεμβρίου.

Την καταβολή αποζημίωσης στους Κτηνοτρόφους που τα κοπάδια τους επλήγησαν από την ασθένεια της ευλογιάς.

Τον αναδασμό της αγροτικής περιοχής Ατσίκης στη Λήμνο. Παρόντες στη συγκεκριμένη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ατσίκης Λήμνου κ Σαράντης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ Ξύκης Ευάγγελος και το μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ Σαράντης Βασίλειος.

 

Δείτε το βίντεο: 

Μοιράσου το άρθρο!