Πολιτική

30/03/2011 - 19:06

Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ»

Μέλος Ο.Δ.Π.Τ.Ε

Με έκπληξη διαβάσαμε στο φύλλο της Ελευθεροτυπίας, της 28ης Μαρτίου 2011, άρθρο αναφερόμενο στην κατάργηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο μέτρων με στόχο την εξοικονόμηση κρατικών πόρων.

Από τα όσα μας είναι γνωστά μέχρι σήμερα, ουδέποτε τέθηκε σε επίπεδο του αρμόδιου Υπουργείου τέτοιο θέμα και θεωρούμε, ως εκ τούτου, το συγκεκριμένο άρθρο πλήρως αστήρικτο, κομμάτι μιας παραφιλολογίας που στόχο έχει να πλήξει την εικόνα των περιφερειακών πανεπιστημίων.

Επισημαίνουμε, όπως πολλές φορές έχουμε δηλώσει, ότι ο ρόλος των περιφερειακών πανεπιστημίων είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο πλαίσιο της ανάπτυξης της χώρας μας. Αναφορικά δε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έμφαση σημειώνουμε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Ιδρύματα της Ελλάδας, με ιστορία 27 ετών, ένα Ίδρυμα που «γεννήθηκε» στη σκέψη των ιδρυτών του ως ένα νέο Πανεπιστήμιο, ένα Πανεπιστήμιο με καινοτόμα γνωστικά αντικείμενα. Στην ιστορική του αυτή πορεία, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ανταποκρινόμενο πλήρως στους στόχους του, πέτυχε να δημιουργήσει και να διατηρήσει ένα υψηλά ποιοτικό, διεθνοποιημένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον σπουδών και έρευνας, ενώ ταυτόχρονα αναδείχθηκε σε σημαντικό πόλο των τοπικών κοινωνιών, στις οποίες εδράζονται τα Τμήματά του, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμπράττει με το αίτημα των Πρυτανικών Αρχών για άμεση διάψευση από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων των εικασιών του εν λόγω δημοσιεύματος καθώς και συναφών δημοσιευμάτων άλλων εντύπων και δηλώνει ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις αναφορικά με το εκπαιδευτικό, ερευνητικό, διοικητικό και κοινωνικό έργο του Ιδρύματος.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού

Μοιράσου το άρθρο!