Πολιτική

25/11/2020 - 17:52

Οι φυλακές της Λαγκάδας να γίνουν «Μουσείο Αντίστασης, αγώνων για τη Δημοκρατία».

Μέρα μνήμης της Εθνικής Αντίστασης με τους αιρετούς της «Δημοκρατικής Μυτιλήνης» στις φυλακές της Λαγκάδας - «Χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δόθηκε ποτέ» - Οι φυλακές της Λαγκάδας να γίνουν «Μουσείο Αντίστασης, αγώνων για τη Δημοκρατία».

Με δυο λουλούδια στην είσοδο των παλιών «Επαναρθωτικών Φυλκακών Ανδρέου Π. Κατασακούλη»  στη Λαγκάδα, στα όρια της πόλης της Μυτιλήνης, τίμησαν σήμερα 25 Νοεμβρίου την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης, οι αιρετοί Σύμβουλοι της παράταξης των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» Στρατής Μπαλάσκας και Μίνα Αδαλή. 

Όπως δήλωσαν σε σχετική ανακοίνωση: «η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι από τη φύση της στο πλευρό των πολιτών. Για τούτο και οφείλει να είναι ενάντια σε κάθε απόπειρα να αποτελέσει στοιχείο  κανονικότητας η Λερναία Ύδρα του ναζισμού. Να θεωρηθεί ως στοιχείο δημοκρατικότητας η ανοχή, η αποδοχή μερικές δορές αλλά και η σύμπραξη για μικροπαραταξιακές, ποταπές σκοπιμότητες. με το πιο αποτρόπαιο πρόσωπο της ακροδεξιάς. Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη», δημιούργημα των αγώνων των πολιτών της Μυτιλήνης στα μετεμφυλιακά χρόνια, παραμένει αταλάντευτα στο πλευρό του λαού μας στους αγώνες του για Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη. Η κοινωνία μας δοκιμάζεται σκληρά. Ο καιρός απαιτεί τον αγώνα μας. Και το μήνυμα που μας στέλνει αυτός ο τόπος των φυλακών, χώρος της μετεμφυλιακής ‘επιβράβευσης’ των αγωνιστών της αντιναζιστικής πατριωτικής αντίστασης της Λέσβου ‘φωνάζει’ πως ο μόνος χαμένος αγώνας είναι εκείνος που δεν δόθηκε ποτέ. Τιμάμε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στη Λέσβο. Τους μάρτυρες ήρωες της νεότερης Λεσβιακής ιστορίας. Συνεχίζουμε στο δρόμο τους».

 

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη έχει προτείνει και αγωνίζεται για τη μετατροπή του εγκαταλειμμένου και καταρρέοντος κτηριακού συγκροτήματος των φυλακών της Λαγκάδας που φέρεται να ανήκει ιδιοκτησιακά στα Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης σε «Μουσείο Αντίστασης, αγώνων για τη Δημοκρατία».

Μοιράσου το άρθρο!