Πολιτική

07/09/2015 - 15:16

Οι υποψήφιοι με το ΠΟΤΑΜΙ στη Λέσβο

Χ

ωρίς μεγάλες εκπλήξεις, αλλά με καταξιωμένα στο χώρο τους ονόματα, το Ποτάμι ανακοίνωσε τους εκλογικούς του συνδυασμούς. Οι 17 απερχόμενοι βουλευτές είναι επικεφαλής στις εκλογικές περιφέρεις που εκλέχθηκαν ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι υποψήφιος ξανά στα Χανιά και στην Α’ Θεσσαλονίκης.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, διευρύνει τις εκλογικές του λίστες, εγκολπώνοντας ανθρώπους που ανήκουν στις δημιουργικές δυνάμεις και συνομιλούν απευθείας με την τοπική κοινωνία.
 
Οι 396 υποψήφιοι του Ποταμιού, 408 συμπεριλαμβανομένου του ψηφοδελτίου Επικρατείας, στο οποίο επικεφαλής θα είναι ο γνωστός ακαδημαϊκός και για 10 χρόνια Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Νικηφόρος Διαμαντούρος, προέρχονται από τον χώρο της ελεύθερης αγοράς, των επιχειρήσεων, των γραμμάτων και των τεχνών, του αθλητισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και από τον αγροτικό κλάδο.
 
Η εκπροσώπηση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (όπως ΑμεΑ, χρόνια πάσχοντες, ΛΟΑΤ κλπ.) αποτέλεσε βασικό κριτήριο στην επιλογή των υποψηφίων. Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ποσοστό του γυναικείου φύλου ανάμεσα στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού, το οποίο αγγίζει το 35%.
 
ΛΕΣΒΟΣ 
 
1. ΒΕΡΡΟΣ       ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
2 ΜΙΧΑΗΛΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3 ΠΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
4 ΜΕΡΚΟΥΡΙΑΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
5 ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!