Πολιτική

14/12/2010 - 17:23

Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο: Οι πολιτικές εξελίξεις και κινητοποιήσεις πολιτών της 15ης Δεκεμβρίου 2010

Ένα μηνα περίπου μετά τις εκλογές της Τοπ. Αυτοδιοίκησης όπου φάνηκε ξεκάθαρα το πόσο μειοψηφία είναι το κόμμα της κυβέρνησης, το 20% περίπου του εκλογικού σώματος κυβερνά ανενόχλητο και ψηφίζει  με ταχύτατες διαδικασίες νομοσχέδια που μας φέρνουν πολύ πίσω σε σκοτεινές εποχές, χάνοντας εργασιακά δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες πολλές δεκαετίες πίσω.

Η αποχή μας από τα κοινά δεν μας βοηθά  να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται. Το μόνο που βοηθά είναι να γίνεται ο κρατικός μηχανισμός πιο αλαζονικός  και  ολιγαρχικός.

Αυτό άραγε θέλουμε από την πολιτική;

Κάποιος άλλος να αποφασίζει για το πώς θα διαχειριζόμαστε τη ζωή μας;

Η άμεση Δημοκρατία που όλοι θα θέλουμε απαιτεί να έχουμε την υπευθυνότητα την ωριμότητα, την αποφασιστικότητα και  την καρδιά που χρειάζεται για να έχουμε άποψη, θέση και δράση για θέματα που αφορούν στη ζωή μας, τους συνανθρώπους μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Αν δεν θέλουμε ελευθερία υπό επιτήρηση και να ζητάμε αυτοδιάθεση χρειάζεται να δείξουμε ότι έχουμε κάποια από αυτά τα προσόντα.

Ας αποδείξουμε λοιπόν ότι όλοι έχουμε αυτές τις αξίες και ας βρεθούμε στο κάλεσμα της 15-12 -10. για να διεκδικήσουμε και να συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας που μένουν χωρίς δουλειά.

Ο Οικολογικός Άνεμος Βορείου Αιγαίου μαζί με τους Ενεργούς Πολίτες θα είναι εκεί, παρόντες όλοι μας στις διαδηλώσεις που οργανώνονται σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

Μοιράσου το άρθρο!