Πολιτική

08/05/2012 - 05:33

Οικολόγοι Πράσινοι: μπορούμε περισσότερα

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους σε αυτή τη δύσκολη πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία.  Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να δικαιώσουμε αυτή την εμπιστοσύνη. Σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο οι Ο.Π. καταθέσαμε συγκεκριμένες και συνεκτικές  προτάσεις  για την αντιμετώπιση  της μεγάλης οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα. Πιστεύουμε επιπλέον ότι δώσαμε και ένα παράδειγμα για τον τρόπο που πρέπει να διεξάγεται η πολιτική αντιπαράθεση.

Οι πολίτες καταδίκασαν με την ψήφο τους τα μέχρι τώρα κόμματα εξουσίας, που οδήγησαν και επέβαλαν τα μνημόνια. Παράλληλα όμως, ανέδειξαν στο προσκήνιο  και  δυνάμεις που αποτελούν σοβαρή οπισθοχώρηση των αξιών και προσβολή για την  ιστορία της χώρας. Οι κερδισμένοι των εκλογών καλούνται τώρα να αποδείξουν ότι οι προσδοκίες που καλλιέργησαν έχουν όντως βάση. Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα δύσκολο πολιτικό σκηνικό, το έχουμε ξαναπεί, ότι αυτή η περίοδος θα είναι μεταβατική.

Οι ΟΠ δεν θα είναι στη νέα Βουλή για 0,07%. Ο εκλογικός νόμος στερεί την κοινοβουλευτική έκφραση σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Παρόλα αυτά οι πολίτες των νησιών μας εκτίμησαν την καθημερινή μας παρουσία στα προβλήματα των νησιών μας αυξάνοντας τις δυνάμεις μας κατά 55% και αποδείξαμε οτι είμαστε μία πολιτική δύναμη που απευθύνεται σε ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας.

Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, μπορούμε, και μπορούμε περισσότερα. Βεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι έχουμε επιμονή, υπομονή και συνέπεια στις αρχές και τις αξίες μας με βάση τα πολιτικά και ιδεολογικά μας όρια. Θα συνεχίσουμε σε κάθε περίπτωση να είμαστε παρόντες χωρίς να χαϊδεύουμε αυτιά, ασκώντας τεκμηριωμένη κριτική, καταθέτοντας προτάσεις διεξόδου και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την κοινωνία πολιτών, με στόχο τη  βελτίωση της ζωής όλων μας. ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων

Μοιράσου το άρθρο!