Πολιτική

22/06/2013 - 09:36

Όλα για πούλημα... Τώρα ο Δήμος Λέσβου μοιράζει παραλίες!

Από
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.Κ. ΕΡΕΣΟΥ
  • Παναγιώτα Τελωνιάτη (Πρόεδρος Δ.Κ. Ερεσού)
  • Μιχάλης Φραντζής (Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Ερεσού)
  • Μιχάλης Κόβρας (Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Ερεσού)
  • Ανδρέας Αντωνακόπουλος (Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Ερεσού)
  • Στέλιος Δουγαλέρης (Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Ερεσού)
Ο Δ. ΛΕΣΒΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΔΙΧΩΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ!!!
 
Για άλλη μία φορά ο Δήμος Λέσβου κι οι εκπρόσωποί του έγραψαν εκεί όπου δεν πιάνει το μελάνι την Δημοτική Κοινότητα Ερεσού!!!
Ενημερωθήκαμε από τον Τύπο σχετικά με την δημοπράτηση τμημάτων αιγιαλού και παραλιών που διατίθενται προς εκμίσθωση σ’ όσους επαγγελματίες ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνες και υποδομές θαλάσσιων σπορ.
Κανένας, μα ΚΑΝΕΝΑΣ, από το Δήμο Λέσβου δεν είχε την παραμικρή ευαισθησία να ζητήσει την γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου για τη δημιουργία των νέων θέσεων που δημιούργησαν προς παραχώρηση στην παραλία της Ερεσού!!!
Πιστοί στο δόγμα «δε θα κάνουν πολιτική τα Τοπικά», επέλεξαν για άλλη μια φορά να αποφασίσουν και να διατάξουν!
Γνωρίζουμε τα επιχειρήματα που θα μας αντιτάξουν, δηλαδή ότι «φταίει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», ότι «δεν είχαμε τον απαιτούμενο χρόνο να έρθουμε σε επικοινωνία με το Τοπικό Συμβούλιο» και πως ό,τι γίνεται είναι για καλό αφού «με τον τρόπο αυτό αυξάνουμε τα έσοδα του Δήμου»!
ΑΝΟΗΣΙΕΣ!!!
Όσο επιζήμιος κι είναι ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», δεν είναι υπεύθυνος για όλα τα κακά της μοίρας μας. Αν πραγματικά οι ιθύνοντες του Δ. Λέσβου πίστευαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεργάζονταν και δε θα τα απαξίωναν κατ’ αυτόν τον τρόπο τις Κοινότητες της Λέσβου, ακυρώνοντας κάθε έννοια Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπάρχουν ευθύνες προσωπικές και κάποτε κάποιοι θα πρέπει να τις αναλάβουν. Διότι οι αυτοδιοικητικοί (κυρίως) έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια στην οποία έχουν περιέλθει οι Κοινότητες της Λέσβου.
Αν ήθελαν τη συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου χρόνος υπήρχε άφθονος για να ζητήσουν την γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου μας - από τον περασμένο Οκτώβριο (2012) ως την ημέρα που ανακοίνωσαν τη δημοπράτηση των αιγιαλών. Όπως έγινε το 2011 και το 2012. Άρα, το ζήτημα του χρόνου δεν ισχύει.
Προτάσεις για την αύξηση των εσόδων του Δήμου υπάρχουν. Αλλά ποτέ δεν ήρθαν σε επαφή μαζί μας, για να τις ακούσουν. Μιλάμε για τους ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να ελέγξουν ποιοι χρησιμοποιούν δημοτικούς χώρους και να διεκδικήσουν τα νόμιμα προς όφελος του Δήμου! Οπότε, και το επιχείρημα περί αύξησης των εσόδων του Δήμου δεν στέκεται στα πόδια του.
Αναρωτιέται κανείς ποια θα είναι η επόμενη «μεγάλη ιδέα» που θα μας επιβάλουν. Μήπως να κλείσουν την παραλία μας και να μας υποχρεώσουν να πληρώνουμε εισιτήριο για κάνουμε μπάνιο; Ικανοί και για αυτό είναι!
Σύντομα, όμως, όλοι αυτοί οι κύριοι θα έρθουν στην Ερεσό για ζητιανέψουν ψήφους για την επανεκλογή τους στο Δ. Λέσβου. Θα τους περιμένουμε! Όχι, όμως, με λουλούδια.

Μοιράσου το άρθρο!