Πολιτική

24/06/2021 - 15:53

Όλα μπερδεύονται γλυκά στο Δήμο Δυτικής Λέσβου... ο Μηλιώκας, ο Μαυρογιαλούρας, ο Νίκος και το ταξίδι στην Αθήνα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ 

          ΞΕΚΙΝΑΜΕ

ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 

  Στην Οικονομική Επιτροπή της 22 Ιουνίου, ένα από τα θέματα προς ψήφιση με εισήγηση  από  17-06-2021  ήταν και η μετακίνηση του Δήμαρχου Ταξιάρχη Βέρρου για χτες 

23 Ιουνίου στην Αθήνα αυθημερόν για προγραμματισμένες συναντήσεις σε Υπουργεία και για προώθηση θεμάτων ένταξης ελληνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η αρχική εισήγηση προέβλεπε το ποσό των 290 ευρώ, η ορθή επανάληψη ανέβασε το ποσό αυτό στα 455 ευρώ. Μαζί με την παραπάνω εισήγηση, ήρθε προς ψήφιση και η έγκριση μετακίνησης του νέου συνεργάτη του Δημάρχου Νίκου Κατράνη,  κόστους 250 ευρώ, ο οποίος έχει τον τίτλο του «Αναπληρωτή Συντονιστή εργασίας» (?) την οποία έχει συστήσει ο ίδιος ο Δήμαρχος.


Οι απορίες που μας γεννιούνται αυτομάτως είναι οι εξής:


Γιατί ένα ταξίδι στην Αθήνα αυθημερόν, στοιχίζει αρχικά στον Δήμαρχο 290 ευρώ και  στην συνέχεια 455 ευρώ?


Αφού ο Δήμαρχος και ο συνεργάτης του ταξίδεψαν με την ίδια πτήση την ίδια ημέρα, γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά των 205 ευρώ στο κόστος μετακίνησης?


Με ποια λογική καλύπτει ο Δήμος τα έξοδα μετακίνησης ενός συνεργάτη του Δημάρχου ο οποίος δεν έχει καμία θεσμική ιδιότητα, δεν αποτελεί μέλος της Δημοτικής Αρχής, δεν είναι αιρετός, δεν έχει μισθολογική σχέση με τον Δήμο κτλ.


Ο Δήμαρχος μπορεί και έχει κάθε δικαίωμα να συνοδεύεται στα ταξίδια του από οποιονδήποτε εκείνος θεωρεί ότι τον εξυπηρετεί.  Αυτό που δεν μπορεί και δεν δικαιούται όμως είναι να «φορτώνει» τα έξοδα του στους δημότες και να πληρώνουμε όλοι μας τις επικοινωνιακές φιέστες του.


Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση του Δημάρχου για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του.


ΥΣ1: Επειδή στον Δήμαρχο αρέσει το τραγούδι του Μηλιώκα και το μνημόνευσε προ ημερών σε ανάρτηση του, μας ήρθε και εμάς σήμερα στο μυαλό το «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και…».
ΥΣ2:  Και επειδή είναι και λάτρης του παλιού ελληνικού κινηματογράφου ο Δήμαρχος, τον καλούμε να ξανά δει την ταινία που επίσης μνημόνευσε προ ημερών «Υπάρχει και φιλότιμο». Έχει και άλλους πρωταγωνιστές εκτός απ τον Μαυρογιαλούρο…

 

Μοιράσου το άρθρο!