Πολιτική

04/05/2012 - 09:48

Ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων και.. ένα υστερόγραφο-φωτογραφία με σημασία!!!

yle="text-align:center;" align="right">

 Επισκέψεις σε κεντρική και ΒΔ Λέσβο.

Ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων

Με περιοδεία στην πόλη της Μυτιλήνης ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική εκστρατεία των Οικολόγων Πράσινων στη Λέσβο. Οι υποψήφιοι βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων Καρολίνα Κριστ και Στράτος Γιαννής τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήσαν επισκέψεις στην ύπαιθρο της Λέσβου, το λεκανοπέδιο της Καλλονής και τα χωριά του Μανταμάδου, συνομίλησαν με πολίτες των χωριών και αντάλλαξαν απόψεις για τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τη Λέσβο αλλά και την περιοχή τους, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τον τόπο μας.

Στο λεκανοπέδιο της Καλλονής δώσαμε βάρος σε συζητήσεις για την αξία των υγροτόπων της περιοχής, που για εμάς δεν αποτελούν κατάρα αλλά ευλογία. Εκατοντάδες παρατηρητές πουλιών (birdwatchers) επισκέπτονται αυτή την περίοδο την περιοχή και αποδεικνύεται ότι το φυσικό περιβάλλον αποτελεί πολύτιμο πόρο για το νησί μας και πρέπει να αποτελέσει την βάση για την βιώσιμη ανάπτυξη του. Η περιοχή εντάσσεται στο Δίκτυο Νατούρα 2000, αλλά παρόλαυτα δεν έχει γίνει τίποτα για την εφαρμογή ενός σχεδίου διαχείρισης. Οι υγρότοποι είναι σημαντικές κοιτίδες βιοποικιλότητας και από το νερό τους εξαρτάται η επιβίωσή πολλών ειδών φυτών και ζώων. Η μεγάλη βιολογική ποικιλία των υγροτόπων είναι ευεργετική στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Εκτός του ότι τροφοδοτούν τις κοινωνίες με νερό ύδρευσης και άρδευσης, εμπλουτίζουν τους υπόγειους υδροφορείς, προστατεύουν από πλημμύρες (που και φέτος το χειμώνα έπληξαν την περιοχή της Καλλονής), μετριάζουν τις ζημίες από παγετούς και καύσωνες. Επίσης αποτρέπουν την αλμύρινση και καταστροφή των παράκτιων γεωργικών εδαφών από την διείσδυση του αλατιού, κρατώντας το επίπεδο των υπόγειων υδάτων πάνω από τον θαλασσινό ορίζοντα.

Στην ΒΔ Λέσβο και τα χωριά του Μανταμάδου είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε βάρος στις προτάσεις μας για την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. Η  κτηνοτροφία είναι μια δραστηριότητα συνυφασμένη με την παράδοση των νησιών μας και η κατάρρευση του κτηνοτροφικού τομέα και η συνεχής απώλεια εισοδήματος για τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς αναδεικνύουν την αποτυχία του πελατειακού συστήματος, με τις άκαρπες επιχορηγήσεις, που οδηγούν στη νέκρωση και αποχαύνωση του αγροτικού κόσμου. Οι Οικολόγοι Πράσινοι βάζουν ένα σπόρο στη δημόσια συζήτηση για το θέμα και καταθέτουν την πρόταση τους για το αγροτικό ζήτημα, ζητώντας από τους ίδιους αγρότες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και η κρίση να αποτελέσει ευκαιρία για σημαντικές αλλαγές στην πολιτική για τον αγροτικό τομέα και την ύπαιθρο συνολικότερα. Στοχεύουμε σε ποιοτικά και επώνυμα αγροτικά προϊόντα,  με διαφοροποίηση των σημερινών οργανωτικών συνεργασιών των αγροτών, μακριά από τους κομματοκεντρικούς και χρεοκοπημένους αγροτικούς συνεταιρισμούς του παρελθόντος. Να σταματήσουμε λοιπόν να περιμένουμε πολιτικούς-σωτήρες και τη Βασιλεία των ουρανών για να δράσουμε μόνοι μας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

 ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων


αντί Υστερόγραφου (προς ΜΜΕ)......στη συνημμένη φωτογραφία βλέπετε τα πρόβατα ελεύθερα στην Κεντρική Λέσβο...ελπίζουμε να μείνουν εκεί μέχρι την Κυριακή και να μην επιστρέψουν στο μαντρί...

ευχαριστούμε για την στήριξη και τον χώρο που δώσατε στα μέσα σας για τις θέσεις μας πριν αλλά και στη διάρκεια της προεκλογικής  περιόδου..

καλό βόλι σε όλους 

Οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων στη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο!