Πολιτική

16/12/2013 - 12:47

Ολοκληρώθηκε ο Βιολογικός Καθαρισμός Σιγρίου – Καμία εξέλιξη για «Νησιώπη»

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ερεσού – Αντίσσης, Αντώνη Κουμαρά, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής, Κώστα Κορδώνη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Ακτοπλοϊκών & Αεροπορικών Συγκοινωνιών της Λέσβου, Απόστολο Αθανασιάδη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σιγρίου, Παύλο Τσίκνα, παρουσία του εκπροσώπου της εργοληπτικής εταιρείας «ΜΙΝΑΒΡΑ Α.Ε.». Βασίλη Λαμπρινίδη, επισκέφθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, το επιτέλους περατωθέν έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Σιγρίου.

Ως γνωστόν, το έργο αυτό αποτελεί το τελευταίο μέρος του όλου έργου των βιολογικών καθαρισμών της Δημοτικής Ενότητας Ερεσού – Αντίσσης, προϋπολογισμού 25 εκατ. Ευρώ, που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής και Εθνικούς Πόρους, και το οποίο σώθηκε την τελευταία στιγμή από την παρούσα Δημοτική Αρχή, κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών επίλυσης τεχνικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων του παρελθόντος.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Βουνάτσος, εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, με μεγάλη περιβαλλοντική και κοινωνική ωφελιμότητα, που εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της εν λόγω περιοχής, η οποία αποτελεί σημαντικό τουριστικό κέντρο του νησιού μας.

Εν συνεχεία, πραγματοποίησαν αυτοψία στο Δημοτικό Ξενοδοχείο «Νησιώπη», κατασκευής 1962, το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο από μακρού χρόνου και σήμερα βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Το κτίριο αυτό ζήτησε το Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου, δια του Κεντρικού Λιμενάρχη Μυτιλήνης, προς μετεγκατάσταση του Λιμενικού Σταθμού Σιγρίου και συνολική επιδιόρθωσή του, ώστε να καταστεί λειτουργικό, με κονδύλια που θα διαθέσει αποκλειστικά το Υπουργείο και το οποίο πρέπει να παραχωρηθεί μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου.

Τέλος, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το εκεί εργοτάξιο του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, που χρηματοδοτείται με περίπου 40 εκατ. Ευρώ, από το τομεακό πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α., όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής εταιρείας για την πρόοδο των εκτελούμενων εργασιών διάνοιξης και κατασκευής γεφυριών και λοιπών τεχνικών έργων του σημαντικότατου αυτού δρόμου, που όπως επεσήμανε ο κ. Βουνάτσος, θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής των Δημοτικών Ενοτήτων Ερεσού – Αντίσσης και Καλλονής και θα ωφελήσει πολλαπλά ολόκληρο το νησί .       

Μοιράσου το άρθρο!