Πολιτική

30/03/2018 - 07:01

Ομιλία Γ. Πρωτούλη στη Μυτιλήνη: να απορρίψουν οι εργαζόμενοι τα ύπουλα καλέσματα «εθνικής ενότητας»

yle="text-align: justify;">Μήνυμα επαγρύπνησης και έντασης της εργατικής - λαϊκής πάλης ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς έστειλε η  χτεσινή επιτυχημένη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μυτιλήνη με ομιλητή το Γιάννη Πρωτούλη και  με σύνθημα «Καμία αμφισβήτηση - καμία αλλαγή συνόρων στο Αιγαίο. Οχι στο δηλητήριο του εθνικισμού. Τώρα να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».

Στο Ανατολικό Αιγαίο, σε μια περιοχή όπου οι εργαζόμενοι καθημερινά βιώνουν τα αποτελέσματα των ανταγωνισμών, όπως με το Προσφυγικό, και βλέπουν από κοντά την ένταση της τουρκικής επιθετικότητας με τις συνεχείς παραβιάσεις, όπως και τα αποτελέσματα από την εμπλοκή της Ελλάδας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, οι συγκεντρώσεις  του ΚΚΕ σε Μυτιλήνη,  Χίο και Σάμο προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον, τροφοδοτώντας τη συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος.

Ο  Γ. Πρωτούλης στην ομιλία του στη Μυτιλήνη έκανε ξεχωριστή αναφορά στους χιλιάδες πρόσφυγες, τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί της Λέσβου, όπως και στα υπόλοιπα νησιά, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκιας. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση πανηγύριζε για αυτήν τη συμφωνία και ότι με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές γέμισε το Αιγαίο ΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία, που ελέγχουν το πέρασμα των ρωσικών πολεμικών πλοίων από τη Μαύρη Θάλασσα στην Ανατολική Μεσόγειο. «Εχει έρθει η ώρα να ξαναφωνάξουμε: "Ηρθαν οι φονιάδες στη γειτονιά μας, αν δεν ξεσηκωθούμε έρχεται η σειρά μας". Η αιτία για το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα έχει ονοματεπώνυμο. Είναι οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα. Είναι δυνατόν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα να είναι παράγοντας λύσης και σταθερότητας στην περιοχή, παράγοντας ασφάλειας του νησιού μας;», ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε σε ένταση της αλληλεγγύης και του αγώνα για «ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων - μεταναστών, για να έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης προς τη χώρα προορισμού, την άμεση επανένωση των οικογενειών τους».

Απαντώντας στο επιχείρημα ότι το ΝΑΤΟ «προστατεύει τη χώρα», τόνισε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Υπογράμμισε πως η «σύγχρονη διάταξη του ΝΑΤΟ φανερώνει ότι η συμμετοχή μας στη λυκοσυμμαχία μάς εμπλέκει σε επικίνδυνους σχεδιασμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΝΑΤΟ εκσυγχρονίζει τα πυρηνικά του όπλα, συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις περικυκλώνοντας την ανταγωνιστική Ρωσία, θέτοντας ως κριτήριο μάλιστα την ικανότητά τους για γρήγορη μετακίνηση. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία νέων βάσεων στη χώρα μας. Η άσκηση "Ηνίοχος" την προηγούμενη βδομάδα ήταν πρόβα πολέμου του ΝΑΤΟ! Αν τα παραπάνω είναι διασφάλιση της ειρήνης, τότε η προετοιμασία πολεμικών συγκρούσεων και η εφαρμογή "επιθετικής" πολιτικής, τι να είναι άραγε;».
Ολοκληρώνοντας, ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν τα ύπουλα καλέσματα «εθνικής ενότητας», δηλαδή «υποταγής της εργατικής τάξης, του λαού, στα σχέδια του κεφαλαίου και των ΑμερικανοΝΑΤΟικών (...) Τώρα όλοι και όλες με το ΚΚΕ. Κανένας φόβος, καμία υποταγή! Ανασυντάσσουμε το εργατικό κίνημα, χτίζουμε τη μεγάλη συμμαχία των αντικαπιταλιστικών - αντιμονοπωλιακών δυνάμεων, παλεύουμε κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία, να οικοδομήσουμε τη νέα, σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία, τη μόνη διέξοδο από την ανεργία, τις κρίσεις και τους αιματηρούς πολέμους».

 

Αναλυτικά όλο το κείμενο της χθεσινής ομιλίας του Γιάννη Πρωτούλη στην Πλατεία Σαπφούς ( Πέμπτη 29/03/2018):

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

          Το ΚΚΕ αυτές τις μέρες πραγματοποιεί μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα και σήμερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για να ενημερώσει το λαό μας, να του πει την αλήθεια για τις εξελίξεις χωρίς μισόλογα.

          Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, η νεολαία, οι αυτοαπασχολούμενοι ελευθεροεπαγγελματίες, οι άνθρωποι του μεροκάματου, γενικά ο λαός μας έχει συμφέρον να ακούσει αυτά που έχει να του πει το ΚΚΕ, να ακολουθήσει το ΚΚΕ, να συμπορευτεί μαζί μας στο δρόμο του αγώνα και της οργάνωσης απέναντι σε επικίνδυνες εξελίξεις στη γειτονιά μας, στη χώρα μας.

          Κανένας να μην πιστέψει τα ψέμματα της κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων της Ε. και του ΝΑΤΟ που καλλιεργούν τον εφησυχασμό, ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού και κρύβουν ότι οι ιμπεριαλιστές έχουν βγάλει τα μαχαίρια για να μοιράσουν ξανά τον κόσμο, τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής και τους δρόμους μεταφοράς.

          Την περασμένη Τρίτη «έκλεισαν» δύο χρόνια από τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το Προσφυγικό. Μία συμφωνία που ήρθε, τότε, ως επικύρωση του άθλιου παζαριού της λυκοσυμμαχίας, που λέγεται ΕΕ, με την άρχουσα τάξη της Τουρκίας.

          Τέτοιο παζάρι υπήρχε και τις προηγούμενες μέρες στη Βάρνα της Βουλγαρίας ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία. Τίποτα θετικό δεν έχουν να περιμένουν οι λαοί απο τέτοια παζάρια.

          Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι τότε πριν δύο χρόνια η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θριαμβολογούσαν για τη συμφωνία, παρουσιάζοντάς την μάλιστα ως το «φάρμακο» όχι μόνο για το πρόβλημα των προσφυγικών ροών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά συνολικότερα για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ, και μάλιστα η κυβέρνηση άφηνε να εννοηθεί ότι από τη συμφωνία μπορεί να ωφεληθεί ο λαός;

          Ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα για το νησί, για τη χώρα μας;

          Οι χιλιάδες πρόσφυγες - μετανάστες που βρίσκονταν στην Ελλάδα, στα νησιά όπως στη Λέσβο αλλά και όσοι ήρθαν μετά τη συμφωνία, παραμένουν ακόμη και σήμερα διπλά εγκλωβισμένοι. Δηλαδή, δεν μπορούν να πάνε ούτε στη χώρα που επιθυμούν, ούτε και να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

          Ακόμα και όταν υπάρχει κάποια μεταφορά προσφύγων σε άλλους χώρους στην ηπειρωτική χώρα, για αποσυμφόρηση των καταυλισμών στα νησιά, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσει την όποια τέτοια κίνηση.

          Την ίδια στιγμή, η Τουρκία με δημόσιες δηλώσεις του Ερντογάν απειλεί κατά καιρούς ότι θα αφήσει ανεξέλεγκτη τη ροή των προσφύγων προς την Ελλάδα, βγαίνοντας από τη συμφωνία.

          Σοβαρό θέμα είναι οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Πριν μερικές μέρες, σε συνέντευξη Τύπου έγιναν ενδεικτικές αναφορές για την κατάσταση στη Μόρια. Καταγγέλθηκε ο υπερπληθυσμός του καταυλισμού, ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι απούσες διότι υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν γιατρό για μήνες, ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι περιμένουν δυο χρόνια για εξέταση αιτήματος ασύλου, σημειώνονται κρούσματα διακίνησης ναρκωτικών, πορνεία, οι διακινητές αλωνίζουν μέσα και έξω από τον καταυλισμό. Επιπλέον, πως δεν υπάρχει μέριμνα για όσους εγκρίνεται το αίτημα ασύλου, αφού οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν πού να πάνε και δεν έχουν χρήματα.

          Κατά τα άλλα όλη τη βδομάδα πρώτο θέμα στις ειδήσεις ήταν το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς. Καλά έκαναν και ανησυχούσαν για τα σκυλάκια, και εμείς έχουμε και νοιαζόμαστε. Εδώ όμως υπάρχουν και 8 χιλιάδες άνθρωποι σε άθλιες συνθήκες. Τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους και τους κατοίκους των νησιών που δίκαια ανησυχούν;

          Είναι χαρακτηριστική μαρτυρία εκπροσώπου του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος ανέφερε πριν μερικές μέρες πως αν ένας άνθρωπος μείνει πάνω από μια βδομάδα σε συνθήκες καταυλισμού γίνεται ευάλωτος και πως οι εγκλωβισμένοι πρέπει να μετακινηθούν από τα νησιά. Μέχρι να συμβεί αυτό, χρειάζεται να γίνουν υγειονομικά κέντρα στα νησιά. Επισήμανε ότι οι κακές συνθήκες υγιεινής στα νησιά αντικατοπτρίζονται στις επιδημικές εξάρσεις.

          Αποτελέσματα αυτών των αποφάσεων ήταν η αύξηση των κυκλωμάτων, οι ταρίφες των δουλεμπόρων, τα δρομολόγια να γίνουν πιο επικίνδυνα, να ανέβει ο αριθμός των νεκρών προσφύγων - μεταναστών, ενώ οι συνθήκες κυνηγητού και παρανομίας να δημιουργούν και άλλα προβλήματα, με επιπτώσεις στον ντόπιο πληθυσμό στα νησιά, στην ενδοχώρα και τα σύνορα προς τις άλλες χώρες της ΕΕ. Και αυτό το θύμισε σε όλους με τραγικό τρόπο το πρόσφατο ναυάγιο με τους 16 νεκρούς στο Αγαθονήσι.

          Θυμίζουμε ακόμα ότι, με εκείνη τη συμφωνία για την οποία η ελληνική κυβέρνηση πανηγύριζε, η άρχουσα τάξη της Τουρκίας είχε πάρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό που επεδίωκε εδώ και καιρό. Δηλαδή, να «βάλει πόδι» στην περιοχή της Συρίας που βρίσκονται οι Κούρδοι, στο όνομα δήθεν του να δημιουργηθούν «ασφαλέστερες περιοχές» για τους πρόσφυγες «σε ορισμένες περιοχές κοντά στα τουρκικά σύνορα».

          Με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές γέμισε το Αιγαίο νατοϊκά πολεμικά πλοία που ελέγχουν το πέρασμα των ρωσικών πολεμικών πλοίων από τη Μαύρη θάλασσα στην ανατολική μεσόγειο. Έχει έρθει η ώρα να ξαναφωνάξουμε: “ήρθαν οι φονιάδες στην γειτονιά μας αν δεν ξεσηκωθούμε έρχεται η σειρά μας”.

          Η αιτία για το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα έχει ονοματεπώνυμο. Είναι οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, η Κίνα. Είναι δυνατόν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα να είναι παράγοντας λύσης και σταθερότητας στην περιοχή, παράγοντας ασφάλειας του νησιού μας;

          Φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι.

          Το δικό μας συμφέρον βρίσκεται στο δυνάμωμα της αλληλεγγύης και του αγώνα για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων μεταναστών, για να έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης προς τη χώρα προορισμού, την άμεση επανένωση των οικογενειών τους. Το δικό μας επιτακτικό καθήκον βρίσκεται στην πάλη μαζί με το ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γεννάει φτώχεια και προσφυγιά. Να  δυναμώσει η πάλη του λαού, όλων των λαών, των προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στο σύστημα που παράγει εκμετάλλευση και πολέμους, νεκρούς στα πεδία των μαχών, αλλά και στους θαλάσσιους ή χερσαίους δρόμους της προσφυγιάς.

          Διάβασα την ανακοίνωση που έχει δώσει στη δημοσιότητα η περιφερειάρχης κα Καλογήρου για το ταξίδι της, μαζί με άλλους περιφερειάρχες από την χώρα μας, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Χωρίς να λέει τι κάνουν ακριβώς Δήμαρχοι και περιφερειάρχες στην έδρα του ΝΑΤΟ; Τι συζητάνε; για την διαχείριση των σκουπιδιών; Χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη την επίσκεψη. Έχουμε καινούργια ήθη και έθιμα με την κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστεράς”. Ο υπερδραστήριος Αμερικανός πρέσβης γυρνάει όλη την Ελλάδα και βλέπει λιμάνια και αεροδρόμια, στρατόπεδα και ναυπηγεία, δημάρχους και κοινοτάρχες, σχολεία και επιχειρήσεις, παίρνει μέρος μέχρι και σε ποδηλατικούς αγώνες. Οι Νατοϊκοί αξιωματούχοι το ίδιο. Σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν στη χώρα μας οι αμερικάνικες βάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα: Αλεξανδρούπολη, Ανδραβίδα, Άραξος, Άκτιο, Πρέβεζα, Σύρος, Λάρισα βάση για drones, μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά. Αυτές έρχονται να προστεθούν στη Σούδα. Όλη η χώρα μετατρέπεται σε ένα ορμητήριο θανάτου, σε ένα απέραντο πεδίο βολής στον αέρα την ξηρά και την θάλασσα που θα “ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι” όπως λέει και το τραγούδι. Για να σκεφτούμε, έχουμε κανένα όφελος από αυτή την εξέλιξη; Από την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις;

Τι είναι το ΝΑΤΟ; Προστατεύει τους λαούς ή τους εκμεταλλευτές των λαών;

Είναι εγγύηση για τον ελληνικό λαό ότι η Ελλάδα συμμετέχει στο ΝΑΤΟ;

          Η πορεία δράσης του ΝΑΤΟ είναι μια ατέλειωτη ιστορία φρικαλεότητας. Εκατομμύρια άνθρωποι σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Λατινική Αμερική και Αφρική έχουν νιώσει στο πετσί τους το ρόλο αυτής της «αμυντικής συμμαχίας».

          Μια ιστορία δολοφονικών στρατιωτικών επεμβάσεων, στήριξης δικτατοριών, καταλήστευσης του πλούτου του κάθε τόπου και των εργαζομένων προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων και των κερδών τους.

          Μια στρατιωτική συμμαχία φτιαγμένη για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του καπιταλιστικού κόσμου έναντι της σοσιαλιστικής οικοδόμησης εξ ορισμού δεν θα μπορούσε και δεν μπορεί να εγγυάται ειρήνη στους λαούς.

          Το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι τον ιμπεριαλιστικό ληστρικό πόλεμο για την αρπαγή του πλούτου των λαών, το μοίρασμα των αγορών, άλλωστε, αν ρίξει κανείς μια ματιά στο χάρτη, δεν είναι τυχαίες οι περιοχές με τις οποίες επιλέγει να «ασχοληθεί» κάθε φορά.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει;

-- Το 1999, στην Γιουγκοσλαβία. 78 μέρες ασταμάτητου βομβαρδισμού. Πάνω από 35.788 πολεμικές επιδρομές εναντίον 200 γιουγκοσλαβικών πόλεων. Έριξαν περίπου 500.000 βόμβες, ένας μεγάλος αριθμός από τις οποίες περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο!

-- Το 2001, στο Αφγανιστάν. Μαζί με τη Βρετανία βομβαρδίζουν για να συντρίψουν - όπως ισχυρίζονται - την «Αλ Κάιντα» και τους Ταλιμπάν που ήταν δικά τους δημιουργήματα, όπως είναι σήμερα το ISIS.

-- Το 2003 στο Ιράκ, με σχέδια επέμβασης στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Το αποτέλεσμα είναι πάνω από 100.000 νεκροί. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτός ο πόλεμος έχει τελειώσει, αφού μέχρι και σήμερα, πέρα από τα κατοχικά στρατεύματα των ΗΠΑ στο Ιράκ, η χώρα σπαράσσεται από πολεμικές συγκρούσεις για τον έλεγχο των πλούσιων εδαφών της.

-- Το 2013 στη Συρία. Πάνω από 350.000 νεκροί. Πάνω από 4,5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Η σφαγή συνεχίζεται μέχρι σήμερα!

-- Το 2014 στην Ουκρανία, μία χώρα - κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου (όπως οι καπιταλιστές και η ελληνική κυβέρνηση ονειρεύονται και τη χώρα μας).

          Ο κατάλογος μακρύς!

          Το ΝΑΤΟ δεν προστάτεψε ποτέ κανένα λαό. Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από την εισβολή το 1974 και την κατοχή - μέχρι σήμερα - του 40% της Κύπρου από την Τουρκία; Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτό έγινε ενώ η Ελλάδα και η Τουρκία ήταν στο ΝΑΤΟ, και με τη στήριξη του ΝΑΤΟ.

          Την στιγμή που στην Ελλάδα κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, απολύονται νοσοκομειακοί επικουρικοί γιατροί, 23.000 εκπαιδευτικοί είναι αναπληρωτές, οι συντάξεις πετσοκόβονται και λεφτά δεν δίνονται για την προστασία του λαού, οι σεισμόπληκτοι της Λέσβου έχουν χορτάσει υποσχέσεις, λόγια συμπάθειας και βρίσκονται στην αναμονή για μία ανακούφιση, στο ΝΑΤΟ η ελληνική κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες δίνουν το 2% του ΑΕΠ, κοντά στα 4 δις, στην ώρα τους χωρίς καθυστερήσεις. Για αυτό και παίρνουν τα εύσημα του Τράμπ σήμερα, του Ομπάμα πριν.

          Η σύγχρονη διάταξη του ΝΑΤΟ φανερώνει ότι η συμμετοχή μας στη λυκοσυμμαχία μας εμπλέκει σε επικίνδυνους σχεδιασμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΝΑΤΟ εκσυγχρονίζει τα πυρηνικά του όπλα, συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις περικυκλώνοντας την ανταγωνιστική Ρωσία, θέτοντας ως κριτήριο μάλιστα την ικανότητά τους για γρήγορη μετακίνηση. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία νέων βάσεων στη χώρα μας. Η άσκηση Ηνίοχος την προηγούμενη βδομάδα ήταν πρόβα πολέμου του ΝΑΤΟ!

          Αν τα παραπάνω είναι διασφάλιση της ειρήνης... τότε η προετοιμασία πολεμικών συγκρούσεων και η εφαρμογή «επιθετικής» πολιτικής, τι να είναι άραγε;

          Σε όλους τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, η χώρα μας με ευθύνη των κυβερνήσεων συμμετείχε ενεργά, γιατί αυτό επέβαλαν τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης. Πότε παραχωρώντας εδάφη και αέρα για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών φονιάδων, πότε παραχωρώντας βάσεις όπως η Σούδα, πότε παραχωρώντας ακόμα και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων.

          Οι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι εξασφάλισαν έτσι πεδία επενδύσεων και κερδοφορίας, αλλά και ισχυρά ανταλλάγματα, στα ερείπια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

          Ο ελληνικός λαός δεν είχε τίποτα να κερδίσει από αυτήν την εμπλοκή, όπως και έγινε. Αντίθετα, πλήρωσε και πληρώνει από τις τσέπες του τη συμμετοχή στους πολέμους στο πλευρό του ΝΑΤΟ.

  • Το ίδιο το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα ανάμεσα σε κράτη - μέλη του.
  • Δεν εμποδίζει σε τίποτα την τουρκική αστική τάξη να αμφισβητεί σύνορα, κυριαρχικά δικαιώματα, Συνθήκες, κάτι που εκδηλώνεται και σε πρόσφατες εξελίξεις, παρόλο που και η Τουρκία είναι μέλος της λυκοσυμμαχίας.
  • Τα σενάρια μετατροπής του Αιγαίου σε «γκρίζα ζώνη», τα σχέδια συνεκμετάλλευσης διαμορφώθηκαν υπό ΝΑΤΟική ομπρέλα.

          Μία είναι η αλήθεια και πρέπει να ειπωθεί καθαρά: Η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας, της ειρήνης και της ασφάλειας του λαού δεν συμβαδίζει με τη συμμετοχή και την ολοένα πιο στενή σύνδεση της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι εχθρός όλων των λαών, το δολοφονικό χέρι του ιμπεριαλισμού.

          Για αυτούς τους λόγους απαιτούμε και παλεύουμε για:

  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Να απομονώνεται όπου πάει να ξεμυτίσει η ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή. Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι κυβερνήσεις, οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί.

 

Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι

          Απευθυνόμαστε σε όσους παρακολουθούν με ανησυχία την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και στην Κύπρο με τις συνεχείς προκλήσεις, μέχρι και το πρόσφατο σοβαρό επεισόδιο με τον εμβολισμό σκάφους στα Ίμια, την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν και άλλων Τούρκων πολιτικών.

                   Ο λαός μας δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους λαούς των Βαλκανίων, δεν έχει να χωρίσει τίποτα με το γειτονικό τούρκικο λαό.

          Γι’ αυτό κανείς να μην πιαστεί στα δίχτυα του εθνικισμού που δηλητηριάζει τους λαούς για να κρύψει ότι οι εργάτες σε όλες τις χώρες έχουν τον ίδιο αντίπαλο, τους εκμεταλλευτές τους και το σάπιο σύστημά τους.

          Στην Τουρκία, οι νεολαίοι κομμουνιστές της Κομμουνιστικής νεολαίας Τουρκίας βρέθηκαν στο στόχαστρο του Ερντογάν επειδή παλεύουν ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Τουρκίας στο Ιράκ, τη Συρία, στο Αφρίν. Σε κεντρική του ομιλία τους χαρακτήρισε προδότες και τρομοκράτες και διέταξε να τους διώξουν από το πανεπιστήμιο και αυτούς και τους καθηγητές τους που τους ανέχονται. Όμως οι Τούρκοι σύντροφοι μας δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε στο πλευρό τους και έχουν την στήριξη και την αλληλεγγύη μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού αγωνιστών, ριζοσπαστών, έχουν την στήριξη των κομμουνιστών όλου του κόσμου. Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!

                   Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη που θα απαιτεί καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

          Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι κυβερνήσεις τους, οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί.

          Εδώ στα Βαλκάνια οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ συγκρούονται με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και αστικές τάξεις της περιοχής για το ποιος θα αποκτήσει προβάδισμα και πλεονεκτική θέση στην προσέλκυση κεφαλαίων, ποιος θα ελέγξει τις διαδρομές και θα επιβάλει τα δικά του σχέδια ενεργειακών αγωγών, επιλέγοντας την πιο συμφέρουσα κάθε φορά πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συμμαχία για να πετύχει αυτούς τους στόχους.

          Εδώ ανταγωνίζονται για το ποιος θα πουλήσει τα εξοπλιστικά του προγράμματα, ποιος θα εξασφαλίσει στρατιωτικά στηρίγματα με βάσεις.

          Εδώ οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία τους με βάσεις στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία, το Κόσσοβο και βεβαίως στην Ελλάδα.

          Παράλληλα επιδιώκουν την ισχυροποίηση των θέσεών τους στη Μαύρη Θάλασσα, αναπτύσσοντας υποδομές για τη λεγόμενη αντιπυραυλική άμυνα, που στοχεύει τη Ρωσία.

          Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια όλες οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ, τις οποίες έχει συνυπογράψει η ελληνική κυβέρνηση, συνιστούν στρατιωτική προετοιμασία με στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας.

          Εδώ στα Βαλκάνια, η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο γιατί ενεργό ρόλο επιδιώκουν να παίξουν και άλλα ισχυρά κράτη, όπως για παράδειγμα η Ρωσία και η Κίνα, η οποία ουσιαστικά επιχειρεί να γίνει πρώτη οικονομική καπιταλιστική δύναμη.

          Εδώ στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή "ηγεμονικό ρόλο" διεκδικεί και η Τουρκία η οποία εμφανίζεται με το μανδύα του προστάτη των μουσουλμάνων.

Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι

          Μετά τα Βαλκάνια και τη Συρία το επικίνδυνο σκηνικό στην περιοχή μας συμπληρώνεται με την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας η οποία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, ιδιαίτερα τα σύνορα, και επίσημα πλέον το έκανε γνωστό κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ο Ερντογάν στην Ελλάδα.

          Η κατάσταση θα κλιμακωθεί, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, είναι άμεσος ο κίνδυνος της όξυνσης της κατάστασης στο Αιγαίο.

          Η ίδια η πραγματικότητα απαντά στο κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργούσε στο λαό η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα με τα γνωστά που αναμασούσαν τα κυβερνητικά της στελέχη, ότι οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, οι καθημερινές προκλήσεις στο Αιγαίο είναι τάχα για εσωτερική κατανάλωση.

          Η όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης επιδρά και επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα πυροδότησης της άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας.

          Η αστική τάξη της Τουρκίας προσπαθεί να αναβαθμίσει τη θέση της μέσω του ελέγχου και της απόκτησης νέων εδαφών και θαλάσσιων περιοχών.

          Το ξαναμοίρασμα του κόσμου γύρω μας δεν έχει τελειώσει, ξαναξεκινάει! Και τέτοιες μοιρασιές οι ιμπεριαλιστές τις κάνουν με αίμα των λαών!

          Έχουν σκοπό να διαιρέσουν κι άλλους λαούς, αξιοποιώντας μειονοτικά, εθνοτικά προβλήματα και αλυτρωτισμούς.

          Προφανώς αυτά είχε στο μυαλό του ο Αμερικανός πρέσβης όταν έκανε τον Πόντιο Πιλάτο για τις τουρκικές προκλήσεις και διεκδικήσεις στο Αιγαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά "βρείτε τα με τους Νατοϊκούς συμμάχους σας", την ίδια ώρα που σαν την Πυθία προέβλεπε ένα πολεμικό "ατύχημα", όπως το αποκάλεσε, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

          Όλες οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο "σημαιοφόρου" του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, με το αζημίωτο φυσικά, δηλαδή την προώθηση των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλίων. Οι Συριζαίοι αποδείχτηκαν οι καλύτερες πλύστρες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

          Τα δίνουν όλα στους ιμπεριαλιστές, στεριά, θάλασσα, αέρα, λιμάνια, αεροδρόμια, βάσεις και στρατιωτικές υποδομές!

          Δισεκατομμύρια σπαταλιούνται που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, για την αγορά ΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού.

          Και επιπλέον η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε στις ΗΠΑ την αναβάθμιση των F-16, τα οποία αφορούν στις επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ, για τις οποίες ο λαός μας, που ήδη ματώνει από την κρίση, θα πληρώσει 2,4 δισ. δολάρια.

          Η κυβέρνηση αναβαθμίζει τη συνεργασία της με κράτη-δολοφόνους, όπως το Ισραήλ που ματώνει τον παλαιστινιακό λαό και τη Σαουδική Αραβία που ματώνει το λαό της Υεμένης.

          Κρατώντας τη σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ η κυβέρνηση θέλει να λύσει και το ζήτημα με την ΠΓΔΜ.

          Η ένταξη στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ είναι παράγοντας ανασφάλειας, παραπέρα αποσταθεροποίησης, πολεμικών εμπλοκών και προβλημάτων.

          Πραγματική λύση είναι η εξάλειψη του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των διεκδικήσεων, η εξασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων, που αυτό σημαίνει αλλαγές τώρα και όχι στο απώτερο μέλλον στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ.

          Όπως επίσης, σε ό,τι αφορά τη γειτονική δημοκρατία, πρέπει να ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχει ιστορικά διαμορφωμένο "μακεδονικό" έθνος, "μακεδονική" εθνότητα, "μακεδονική" γλώσσα, που είναι η βάση του αλυτρωτισμού και ότι εγείρουν ζητήματα ύπαρξης μειονότητας, άρα και διεκδικήσεων.

          Η Μακεδονία είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια, που σήμερα δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα, αλλά έχει μοιραστεί με βάση τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 μεταξύ βαλκανικών χωρών. Με αυτή την έννοια και το σύνθημα ότι η "Μακεδονία είναι μία και ελληνική" εγείρει αλυτρωτισμό, εθνικισμό, διεκδικήσεις σε βάρος εδαφών άλλων διαμορφωμένων πλέον κρατών.

          Το κυριότερο δεν είναι το θέμα της ονομασίας, αλλά η διασφάλιση των σχέσεων ειρηνικής συνεργασίας, η διασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων των δύο χωρών, η αποφυγή κάθε αλυτρωτικής προπαγάνδας.

          Αυτή η θέση του ΚΚΕ, θέση που σταθερά έχουμε από το 1992, απαντά και σήμερα, απαντούσε και τότε στο κυρίαρχο εθνικιστικό ρεύμα που καλλιεργούσαν τότε όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα από την "άκρα δεξιά" έως τον τότε ΣΥΝ, μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ.

         

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

          Η κυβέρνηση κρατά τη σημαία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, γιατί μέσω αυτής της επιλογής θέλει να προωθήσει τα στρατηγικά συμφέροντα σημαντικών τμημάτων του ελληνικού μεγάλου κεφαλαίου.

          Η "γεωστρατηγική αναβάθμιση", που η κυβέρνηση έχει κάνει σημαία της, είναι ακριβώς αυτό: Η συμμετοχή του ελληνικού κεφαλαίου στους ανταγωνισμούς, στα παζάρια που διεξάγονται στην περιοχή με επίκεντρο τις πρώτες ύλες, τους ενεργειακούς δρόμους, τα μερίδια των αγορών.

          Στο πλαίσιο της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης της, η ελληνική αστική τάξη προσδοκά να επανακάμψει πιο ισχυροποιημένη στα Βαλκάνια. Επιδιώκει να κερδίσει θέσεις ιδιαίτερα σε κλάδους που ιεραρχεί, όπως η Ενέργεια, οι κατασκευές, οι μεταφορές, τα τρόφιμα, επωφελούμενη από την ενταξιακή διαδικασία αυτών των χωρών στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

          Δεν είναι τυχαίο αυτό που είπε πάλι ο Αμερικανός πρέσβης, ότι στόχος είναι ειδικά η Βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, να λειτουργήσει ως οικονομικό - πολιτικό - στρατιωτικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή να παίξει το ρόλο του “γεωπολιτικού μεντεσέ” στην αντίστοιχη παραδοσιακή επιρροή της Ρωσίας στα δυτικά Βαλκάνια.

          Η γεωστρατηγική αναβάθμιση είναι η άλλη όψη της περιβόητης δίκαιης ανάπτυξης που γυρνάει όλη τη χώρα και προπαγανδίζει η κυβέρνηση.

          Δεν υπάρχει εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος που δεν βιώνει στο πετσί του την "ανάπτυξή" τους. Τη βιώνουν οι συνταξιούχοι με τον αυτόματο κόφτη πάνω από το κεφάλι κάθε μήνα, οι χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι σε εργοστάσια, οι χιλιάδες άνεργοι χωρίς επίδομα, οι δεκάδες νεκροί στα εργοδοτικά κάτεργα, οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο χωρίς ούτε Κυριακή για ξεκούραση, στον τουρισμό χωρίς μια μέρα άδεια, οι χιλιάδες στους ΟΤΑ, στην Υγεία που οδηγούνται στην ανεργία, όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν χωρίς ΣΣΕ με μισθούς πείνας, οι χιλιάδες που εργάζονται στα εργολαβικά κάτεργα μέχρι εξάντλησης για ένα κομμάτι ψωμί. Θα την βιώσει σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για χρέη στις τράπεζες και το Δημόσιο, οι οποίοι μάλιστα θα επιταχυνθούν με αφετηρία την 1η Μάη! Τόση ξεφτίλα για τους γιαλαντζί αριστερούς!

          Για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, η "δίκαιη ανάπτυξη" θα είναι "μια από τα ίδια και χειρότερα". Φέρνει ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα και λιγότερες επιδοτήσεις - ενισχύσεις, πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια και πιο τσουχτερά φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα χαράτσια.

          Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματίες της πόλης θα συνεχίσουν να τσακίζονται από τη φοροληστεία και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, ενώ παράλληλα θα συμπιέζονται από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Στα νησιά θα έχουν επιπλέον φοροληστεία από την κατάργηση της απαλλαγής από τον ΦΠΑ.

          Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, νέος και νέα, να μην ξεγελαστεί.

          Όλοι έχουμε πείρα πώς πληρώσαμε τα προηγούμενα χρόνια την κρίση τους, τώρα μας καλούν να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους ακόμα και με αίμα στην κυριολεξία. “ο πόλεμος τους γκρεμίζει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους”.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

          Απόψε από δω, από την πλατεία Σαπφούς απευθυνόμαστε σε όσους μαζί μας εξέφρασαν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στα καραβάνια των προσφύγων, θυμάτων του ιμπεριαλιστικού πολέμου, συνεχίζοντας την ηρωική αγωνιστική παράδοση των Μυτιληνιών, δείχνοντας στην πράξη και όχι στα λόγια τί σημαίνει ανθρωπιά.

          Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι βρεθήκαμε μαζί στα συλλαλητήρια ενάντια στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν.

          Σε όσους και όσες μαζί αντιπαλέψαμε η χώρα μας να γίνει το ορμητήριο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατά της Γιουγκοσλαβίας.

          Σε όσους δεν θέλουν τη χώρα μας ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη. Σε όσους θέλουν τα παιδιά τους να ζήσουν σε ένα ασφαλές και ειρηνικό περιβάλλον.

          Απευθυνόμαστε στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τα νέα παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους: παλέψτε για τα δικαιώματά σας μαζί με το λαό, με τα συνδικάτα με το ΠΑΜΕ, με το Εργατικό Κέντρο της Λέσβου και τους άλλους φορείς του νησιού. Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων σας δεν σταματά στις πύλες των στρατοπέδων.

          Σταθείτε με αφοβία κόντρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Τα συμφέροντά σας, όπως και όλων όσοι ανήκουν στα Σώματα Ασφάλειας, ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών σας, του ελληνικού λαού και όχι με των τραπεζιτών, των εμπόρων όπλων, των πολυεθνικών του πετρελαίου, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

          Ο πατριωτισμός δεν έχει σχέση με επιδιώξεις ξένων συμφερόντων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού!

          Πατριώτες στρατιωτικοί, αστυνομικοί αλλά κυρίως απλοί λαϊκοί άνθρωποι αγρότες, εργάτες αντιστάθηκαν με τα όπλα σε πανίσχυρους στρατούς και συμμετείχαν στο ΕΑΜ, στον ΕΛΑΣ, κατά την τριπλή κατοχή της χώρας. Δεν έχετε παρά να πάτε στα χωριά της Λέσβου και να ακούσετε τις ιστορίες των γερόντων μας, των ελασιτών και μαχητών του ΔΣΕ που έχουν απομείνει.

          Αυτοί οι πραγματικοί πατριώτες πρέπει να είναι τα φωτεινά παραδείγματα και για το σήμερα.

          Τώρα όλοι και όλες με το ΚΚΕ.

          Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αποκαλύπτει το χαρακτήρα του πολέμου ως σφαγής των λαών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για το μοίρασμα των αγορών και των ζωνών επιρροής, δηλαδή ότι είναι ιμπεριαλιστικός πόλεμος, είναι η συνέχεια της ταξικής βάρβαρης πολιτικής με άλλα, στρατιωτικά μέσα.

          Οι ίδιοι που κλέβουν τον ιδρώτα της εργατικής τάξης, της αγροτιάς σε συνθήκες ειρήνης, είναι οι ίδιοι που τη στέλνουν στον πόλεμο για να σκοτωθεί για τα συμφέροντά τους.

          Μόνο το ΚΚΕ έχει τα κότσια να μιλάει για αυτές τις εξελίξεις, γιατί το ΚΚΕ δεν το έχει κανένας στο χέρι! Ταυτόχρονα με την ενημέρωση το ΚΚΕ πρωτοστατεί για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα σενάρια αλλαγής συνόρων, και στη χώρα μας και με συνεπείς αντιμπεριαλιστικές δυνάμεις στις γειτονικές χώρες. Να δυναμώσει τώρα παντού ο αγώνας ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτά τα σχέδια.

          Ελάτε να παλέψουμε μαζί μέσα στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές, στις πόλεις και τα χωριά.

          Για να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις.

          Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

          Κανείς στρατιωτικός ή νεολαίος φαντάρος της πατρίδας να μη δώσει το αίμα του σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο εκτός συνόρων.

          Οι κομμουνιστές, όπως πάντα στην ηρωική 100χρονη Ιστορία μας, θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, για να συντριβεί ο όποιος ξένος εισβολέας εάν τολμήσει και επιτεθεί στην Ελλάδα.

          Το τονίζουμε χωρίς μισόλογα από τώρα ότι δεν θα δείξουμε καμιά εμπιστοσύνη, καμία ανοχή στην αστική κυβέρνηση, όπως αντίστοιχα δεν δείχνουμε καμία ανοχή σήμερα στις αστικές αντιλαϊκές κυβερνήσεις που ματώνουν το λαό μας, διώχνουν τα νέα παιδιά, καταδικάζουν στην φτώχεια μεγάλο μέρος, παίρνουν τα σπίτια φτωχών ανθρώπων, χτυπούν με χημικά το λαό που διαδηλώνει.

          Θα επιδιώξουμε να τη βάλουμε με την πάλη μας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, με την ανατροπή της, για την οριστική νίκη του λαού, έτσι ώστε επιστέγασμα και έπαθλο αυτής της πάλης να είναι η εργατική, η λαϊκή εξουσία, η ανάπτυξη η ειρήνη και ευημερία για το λαό.

          Απορρίπτουμε τα ύπουλα καλέσματα περί δήθεν "εθνικής ενότητας", δηλαδή υποταγής της εργατικής τάξης, του λαού στα σχέδια του κεφαλαίου και των Αμερικανονατοϊκών. Δηλαδή εθνική συναίνεση με αυτούς που ψήφισαν τρία μνημόνια, και φέρνουν και άλλα, που ξεπούλησαν στις πολυεθνικές λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, ηλεκτρικό ρεύμα, λιγνιτικές μονάδες, μέχρι και το νερό; Με αυτούς που πετσόκοψαν δικαιώματα στους μισθούς στην κοινωνική ασφάλιση και συνεχίζουν;

          Με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η πάλη που δημιουργεί τις προϋποθέσεις που θα βάλουν μια και καλή τέρμα στις αιτίες που δημιουργούν τον πόλεμο.

          Η πάλη αυτή έχει ως βασική της προϋπόθεση την πραγματική απομόνωση των νεοναζί εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, με όποια προβιά κι αν εμφανίζονται. Είναι ντροπή σε τούτο το νησί που είναι γεμάτο οικογένειες εκτελεσμένων, εξορίστων, βασανισμένων αγωνιστών να λερώνουν με φασιστικά συνθήματα τα όμορφα ανταρτοχώρια μας, οι συνεργάτες των κατακτητών οι πολιτικοί απόγονοι των μαυραγοριτών και των κουκουλοφόρων ρουφιάνων χρυσαυγίτες!

          Τώρα πρέπει να δεχτούν συντριπτικά πολιτικά χτυπήματα από το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Να τελειώσει επιτέλους η δίκη τους, που έχει αποδείξει όχι μόνο ότι είναι εγκληματίες, αλλά και την πρόθεσή τους να διαπράξουν ξανά νέα εγκλήματα, μόλις βρουν την κατάλληλη στιγμή.

Τώρα όλοι και όλες με το ΚΚΕ. Κανένας φόβος, καμία υποταγή!

          Ανασυντάσσουμε το εργατικό κίνημα, χτίζουμε τη μεγάλη συμμαχία των αντικαπιταλιστικών - αντιμονοπωλιακών δυνάμεων, παλεύουμε κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

          Για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία, να οικοδομήσουμε τη νέα σοσιαλιστική κομμουνιστική κοινωνία τη μόνη διέξοξο από την ανεργία, τις κρίσεις και τους αιματηρούς πολέμους.

 

Μοιράσου το άρθρο!