Πολιτική

06/09/2019 - 16:02

«Ομοφωνία» και ... συμφωνία που συνεχίζει τον εγκλωβισμό και την αθλιότητα.

Μα φυσικά ομοφωνία!

Δε θα περιμέναμε τίποτα άλλο από τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τους Δημάρχους, μεταξύ αυτών και του Δημάρχου Μυτιλήνης. Κουβέντα για τις αιτίες του προβλήματος, για τις επεμβάσεις, την οικονομική εκμετάλλευση, το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων, την ανάγκη για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, το κλείσιμο των «hot spots»… Αυτά και τόσα άλλα είναι προφανές ότι δε βρήκαν ούτε μία θέση στις «εφτά θέσεις» για το προσφυγικό! Ψιλά γράμματα! Είπαμε, δεν περιμέναμε και το αντίθετο. Η δημοτική αρχή Μυτιλήνης άλλωστε έχει δώσει δείγματα γραφής για το συγκεκριμένο θέμα ως πιστός ακόλουθος της κυβέρνησης της ΝΔ που με ευκολία πάτησε στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Από κοντά και όλοι όσοι κυριολεκτικά έτρεξαν να δώσουν στήριξη στις «προτάσεις» αυτές, εμφανίζοντάς τες ως «αγωνιστικές».

«Ομοφωνία» και συμφωνία λοιπόν! Με την απαράδεκτη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που συνεχίζει τον εγκλωβισμό και την αθλιότητα. Γιατί όσα «τσιτάτα» τάχα μέτρα κι αν προτείνουν ως δήθεν αγωνιστικά και δραστικά, η ουσία είναι ότι κοροϊδεύουν το λαό της Λέσβου, αποδέχονται, συντηρούν και ενισχύουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, διότι αποδέχονται τον εγκλωβισμό και τα «hot spots» όταν ξεκάθαρα μιλάνε για μεταφορά αυτών και όχι για κλείσιμο των «hot spots», αποδέχονται τη δράση ΜΚΟ όταν μιλάνε για καταγραφή και έλεγχο των ΜΚΟ και όχι για καμία ανάμειξη αυτών κ.ά.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση», σπάζοντάς την ομοφωνία τους, από την αρχή της όξυνσης του προβλήματος παραμένουμε στις θέσεις μας, που πραγματικά μπορούν να δώσουν λύση στη διαχείριση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού, παλεύοντας παράλληλα μαζί με τους φορείς του λαϊκού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και με όλους όσοι συμφωνούν με τις θέσεις αυτές, ενάντια στους αίτιους και τις αιτίες της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, ενάντια στο αιματοκύλισμα και την οικονομική εκμετάλλευση των λαών.

Διεκδικούμε:

Να κλείσει τώρα το «hot spot». Να μην κατασκευαστεί άλλο πουθενά στο νησί.

Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.

Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.

Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όσο λίγο διάστημα θα βρίσκονται στο νησί μας οι πρόσφυγες και μετανάστες, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία ανάμειξη των ΜΚΟ.

Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι του νησιού, ιδιαίτερα της Μόριας, έχουν υποστεί ζημιές από την εξέλιξη του φαινομένου, από τον διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Να εξασφαλιστεί η εργασία των σημερινών εργαζομένων στις προσφυγικές δομές, στους δήμους ή τις περιφέρειες του τόπου κατοικίας τους. 

Να δυναμώσει η κοινή πάλη Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά.

Μυτιλήνη 6 Σεπτεμβρίου 2019

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης

Νίκη Τσιριγώτη

Μοιράσου το άρθρο!